Pula – Otvoreni grad 2016.

Mario Benčić

Objavljeno 08.09.2016. pod Civilno društvo, Kultura, Zajednica

Iz najava koje su objavljene na društvenim mrežama najavljujući vikend akciju, od devetog do 11. rujna 2016. citiramo osnove projekta: “Cilj projekta Otvoreni grad, koji je arhitektica Breda Bizjak pokrenula u Društvu arhitekata Istre, podizanje je svijesti o javnom prostoru grada Pule.”
Tim povodom za Radio Rojc o svemu govori arhitektica Breda Bizjak:
“… Otvoreni grad aktivira neke zapuštene objekte u središtu Pule pa se privremenim korištenjem tih prostora pokušava spriječiti daljnja devastacija i propadanje …”

Ulica Hermana Dalmatina u središtu Pule, a to je sporedna ulica uz školu Centar. U Kući bez krova pored Šumonjinog ateljea; u petak, devetog rujna oko 19 sati počinje akcija Audio vizualnog kolektiva Palme s live performansom i video projekcijom.

Nastavljamo razgovor s Bredom o nezavisnim inicijativama koje su se pokazale ključnim u suvremenom planiranju gradova …

U subotu, 10. rujna, akcija se nastavlja na pulskoj tržnici, točnije na zapuštenoj terasi robne kuće, poslijepodne oko jedan s okruglim stolom, pa u tri sata društvenom igrom i najzad u osam uvečer izložbom i performansom.

U nedjelju nakon izbora, 11. rujna, u garaži koja je nekada bilo kino Beograd predstavljaju se video radovi Dalibora Martinisa – Vječna vatra gnjeva – Drive-in iz pakla …

Oznake: , ,

RSS 2.0 | trackback