Dan otvorenih vrata Tehničke škole Pula

Radio Rojc

Objavljeno 21.05.2019. pod Društvo

Nova generacija osmaša uskoro će odlučivati o upisu u srednju školu. Stoga u četvrtak 23. svibnja u 17.00 sati u Tehničkoj školi Pula održat će se dan otvorenih vrata za učenike 8. razreda i njihove roditelje. Roditelji i učenici moći će se upoznati i razgovarati s nastavnicima strukovnih predmeta te dobiti uvid što se sve u školi radi. Prezentacije će održati učenici. Tehnička škola Pula i ove godine upisuje 120 učenika u pet zanimanja – arhitektonski tehničar, elektrotehničar, strojarski računalni tehničar, tehničar za mehatroniku i tehničar geodezije i geoinformatike.

Učenici Tehničke škole Pula ostvaruju izuzetne rezultate na natjecanjima, tako su na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2019. prvo mjesto iz robotike osvojili učenici Niko Vujić i Vedran Zović pod mentorstvom Denisa Gentilinija.

Također, učenici su uključeni u dva vrijedna europska projekta: 3D FOR VET – Strateška partnerstva za razvoj 3D kompetencija, financiranog iz programa Erasmus+ te projekt BLUE KEP – integracija obrazovnih sustava u prekograničnom području koji je sufinanciran iz programa Interreg Italija-Hrvatska 2014.-2020. „Najveći doprinos projektnih aktivnosti je modernizacija škole u tehnološkom smislu“ – naglasila je ravnateljica Tehničke škole Pula, Sandra Balde – „obzirom da je u sklopu projekta 3D FOR VET škola dobila 3D printer i 3D skener, a u sklopu projekta BLUE KEP školski je kabinet opremljen s dvanaest sofisticiranih računala.“ Na taj način škola modernizira svoje kabinete te osim što omogućuje učenicima jačanje kompetencija i vještina kako bi bili konkurentniji na zahtjevnom tržištu rada, pružaju učenicima mogućnost za sudjelovanje u razmjenama sa vršnjacima iz drugih europskih zemalja.

Oznake:

RSS 2.0 | trackback