E-konzultacije: Je li to demokracija ?

Radio Rojc

Objavljeno 21.03.2017. pod Društvo

Otvoreno pismo Gradonačelniku Pule Borisu Miletiću

Poštovani gradonačelniče,
pročitavši tekst u današnjem Glasu Istre u kojem se najavljuje kako će se putem Ekonzulatacija tražiti pomoć građana Pule za izbor imena pulskog gradskog bazena, nisam se mogao ne upitati dokle seže licemjerstvo u, od običnog puka otuđenoj, elitističkoj i klijentelističkoj gradskoj upravi?
Dok je prošle godine na Gradskom vijeću odlukom IDS-ove većine izglasana izgradnja malog bazena za 45 milijuna kuna, ove godine se u hodu mijenja projekt, mimo znanja vijećnika i javnosti te, zanemarujući prethodnu odluku vijeća, IDS-ova većina daje suglasnost za zaduživanje u iznosu od preko 80 milijuna kuna sa kamatama za izmijenjeni projekt kojeg Gradsko vijeće nije ni odobrilo!
I sad ste se sjetili pitati građane kako će se zvati bazen? Zar zaista? Zar ih do te mjere podcjenjujete? Zašto ih putem E -konzultacija niste pitali što misle o povećanju prireza s 7,5 na 12 % (koje ih je itekako udarilo po džepu), zašto ih niste pitali žele li golf na Muzilu, poskupljenje cijena vrtića, smanjenje socijalnih prava? Zašto niste pitali građane smeta li im što Pula, kao Grad prijatelj djece, jedina ne sufinancira nabavu udžbenika?
Smatram kako na kvalitetu života naših sugrađana neće pretjerano utjecati zove li se bazen jednostavno Gradski bazen ili nekako drugačije. E – konzultacije same su sebi svrha, odnosno stvaranje slike u javnosti kako gradonačelnik Miletić sluša svoje sugrađane i ispunjava njihove želje. U tom prozirnom PR -u sitnice se prikazuju važnima, a velike stvari prolaze ispod stola. To je autokracija, ne demokracija.
Zašto podcjenjujete građane? Perche?

Srdačan pozdrav, cordiali saluti,
Dr.sc. Mauricio Licul, nezavisni gradski vijećnik

Oznake: , , , ,

RSS 2.0 | trackback