Igor Lasić: Borba još nije gotova!

Radio Rojc

Objavljeno 20.10.2022. pod Društvo

Osvrt Igora Lasića na pulski referendum i njegovu pojavnost u medijima

Peti dan od održavanja prvog pulskog lokalnog referenduma, novinar Portala Novosti i dopisnik Deutsche Wellea, Igor Lasić gostovao je u programu Radio Rojca i osvrnuo se na minuli referendum, posebice na odnos medija u Hrvatskoj prema istome. „Prerano je reći da je „Pala Pula“, demantira Lasić naslov iznad svojeg teksta na portalu Novosti nakon Referenduma: „Puli predstoji još puno faza borbe, kao što je to slučaj i u Dubrovniku nakon referenduma.“, tvrdi Lasić .

„Bio sam iznenađen kada sam vidio da se dva dana prije samog Referenduma, on spominje na javnoj televiziji. U svim medijima Referendum se pojavio tek nakon zatvaranja glasačkih mjesta.“, veli Lasić te na pitanje da li je pulski referendum nebitna vijest za nacionalne medije, Lasić odgovara: „Naravno da nije nebitna, ako imamo tek drugi lokalni referendum u Državi. Tu nikako ne može biti riječ o nezainteresiranosti i medijskoj  neatraktivnosti robe.“

„Kontaktirao sam neka poznata imena s televizijskih kanala NOVA TV i kanala N1, a koji su mi u povjerenju ispričali da su imali su imali praktičnu zabranu tijekom čitavog ljeta dovođenja u studio zastupnike platforme Možemo! koji su im se zamjerili zbog podrške Dušici Radojčić  i daje,  osim što nisu smjeli tematizirati Referendum, bilo nekoliko direktnih slučajeva pritisaka na novinare navedenih medija“, kazuje Lasić, a o svrnuo se i na odnos ovdašnjeg jedinog lokalnog pisanog dnevnika, Glasa Istre prema Referendumu.

Razgovarao: Branimir Slijepčević

Pripremila: Nevena Trgovčić

RSS 2.0 | trackback