JASMIN KRPAN Tomaševićeva kampanja nije napravljena za medije

Radio Rojc

Objavljeno 08.09.2021. pod Društvo, Kultura

Jasmin Krpan, autor izložbe “Mediji i političke kampanje – Kako je Tomislav Tomašević osvojio Zagreb” razgovarao je sa Sašom Lekovićem, koordinatorom Fažana Media Festivala o svojoj izložbi i kampanji Tomislava Tomaševića koja je, kako sam Krpan ističe, povijesna.

“Vani je to normalna stvar. Agencije za koje sam radio u Francuskoj nisu radile za, nego pratile kampanje. Kod nas je to bilo malo neobično, Franjo Tuđman to ne bi dozvolio… a ni drugi političari. Fotografije je teško cenzurirati i na njima se vide stvari koje oni ne žele da se vide. Razgovarao sam s kandidatima i većina su bili glupani, osim mladog i obrazovanog Tomaševića, pa sam mu prišao s idejom o praćenju njegove kampanje i on je pristao.” – odgovorio je Krpan na upit o povodu za praćenje kampanje Možemo! i kasnije nadodao kako je ova kampanja bila drugačija od svih dosad jer nije bila rađena za medijsku pažnju i bila je fokusirana na seciranje kvartovskih problema u Zagrebu.

“Ono što sam ja htio pokazati jest kakav je on čovjek. Zanimalo me je li on hrabar, boji li se, je li u stanju doći među ljude koji ne dijele njegovo političko razmišljanje i govoriti o tome kakav grad želi. Meni je bilo jako simpatično kako se on nije dao uvući o priče o Hrvatima, Srbima, ustašama i partizanima, iako su ljudi pokušavali.”

Na pitanje publike o tome koliko se – ako se – njegov odnos prema Tomaševiću kao aktivistu i političaru promijenio nakon završetka kampanje, Krpan tvrdi da mu nije pristupio kao aktivistu i političaru. Osobno, govori dalje, o njemu nije znao puno, ali mu se dopalo izlaženje mladih i obrazovanih na političku površinu – iako, završava, ljubav između njega i Tomaševića ne postoji.

Foto: Fažana Media Fest

Pripremio: Ivan Slijepčević

RSS 2.0 | trackback