Mi smo dica ka’ i svaka druga

Radio Rojc

Objavljeno 04.08.2019. pod Društvo

Korisnici Centra za pružanje usluga u zajednici Split zajedno s odgajateljem Nikolom Vugdelijom snimili su pjesmu “Mi smo dica ka’ i svaka druga”.
Pjesma je snažna je poruka koju su javnosti poslali korisnici splitskog Centra za pružanje usluga u zajednici, javnosti poznatiji kao “sivi dom” na Brdima u Hercegovačkoj ulici, piše Slobodna Dalmacija.

Uz pomoć odgojitelja Nikole Vugdelije, korisnici Centra pronašli su oružje za borbu protiv stigme koja djecu poput njih prati dugi niz godina. Pjesmom i videospotom naziva “Mi smo dica ka’ i svaka druga”, objavljenom sredinom srpnja, ispričali su svoju svakodnevicu, koja je uz tipične probleme vršnjaka dodatno opterećena predrasudama. Najteži dio je što ih se okolina niti ne trudi prekriti.

Djeca vole muziku, najviše domaći rap, pa smo često zajedno u slobodno vrijeme slušali glazbu, a ponekad i sami bacali rime. Ova pjesma je upravo nastala u tom okruženju, kao rezultat kvalitetno provedenog slobodnog vremena i grupnog rada. Napisao sam je iz prvog lica, iz pozicije odgajatelja, i čim sam im je pokazao svidjela im se pa nam je pala na pamet ideja da je snimimo” – izjavio je za Slobodnu Dalmaciju Nikola Vugdelija. 

Pri realizaciji ovog projekta pomogao je Saša Antić iz TBF-a, a Ivan Svaguša Svagi osmislio je grafit te dao završni pečat, oslikavši zid na ustanovi s prepoznatljivom porukom refrena pjesme.

Oznake: , , , , ,

RSS 2.0 | trackback