Obilježavanje Međunarodnog dana koordinatora volontera

Radio Rojc

Objavljeno 05.11.2020. pod Društvo

Međunarodni dan koordinatora volontera slavi postignuća i doprinos koordinatora u mobilizaciji i podršci volontera unutar zajednice, a obilježava se svake godine 5.11., još od 1999 godine. Ovu dužnost u Savezu udruga Rojca (SUR) obavlja Anita Buhin u okviru programa Europske snage solidarnosti, a svoju ulogu smatra ispunjujućom zato što ima prilike raditi s mnogim zanimljivim mladim ljudima iz cijele Europe.

“Posao je izazovan za jednu osobu jer su volonteri individue s različitim potrebama i pitanjima, ali donosi mnogo toga lijepog, kao što je stvaranje novih prijateljstava i lijepih uspomena s mnogobrojnim ljudima koji prođu kroz SUR”, kaže Anita.

Ona dodaje da SUR trenutno broji četiri volontera, koji su angažirani na brojnim aktivnostima:

“Jedna od novijih aktivnosti je rad na Info punktu, gdje uz našeg community developera volontiraju, daju upute različitim korisnicima Rojca, ali počet će stvarati i vlastite programe kako bi oživjeli taj prostor. Zatim, aktivni su na Radio Rojcu, gdje jedan dio ima svoje radijske emisije. Također, sudjeluju u organizaciji događaja u Dnevnom boravku, jedan dio njih je sudjelovao na ljetnom kampiću Udruge cerebralne paralize Istarske županije na glazbenim radionicama. Trenutno, spremamo otvaranje community knjižnice, koja će imati i romsku sekciju u saradnji s Udrugom Roma Istre”, objašnjava Anita.

Prema njezinim riječima, volonteri imaju veliku važnost za civilno društvo, s obzirom na to da financijsko stanje nije idealno i zbog toga velik dio aktivnosti ovisi o ljudima koji nakon radnog vremena obavljaju društveno korisne aktivnosti.

Marija Stojadinović

Oznake: ,

RSS 2.0 | trackback