Pula ide na referendum i službeno

Radio Rojc

Objavljeno 22.08.2022. pod Društvo

Ministarstvo pravosuđa i uprave Republike Hrvatske je dana 16. kolovoza 2022. godine donijelo Odluku kojom se utvrđuje da je prijedlog za raspisivanje referenduma podnesen od potrebnog broja birača u jedinici (10.388) i da je referendumsko pitanje sukladno odredbama Zakona.

“Mislim da je ovo velika pobjeda za našu lokalnu demokraciju, kakav god ishod bude bio. Grad je zaprimio rješenje od ministarstva i njihova je obveza u roku od 30 dana staviti to pitanje na sjednicu. Mada, mogli su donijeti tu odluku i bez prisile države”, primjećuje Aleksej Orel iz Građanske inicijative “Referendum za Lungomare”.

Uzevši u obzir važnost referenduma za lokalnu zajednicu, odluku o raspisivanju lokalnog referenduma predsjednica Gradskog vijeća Marija Marković Nikolovski uvrstit će na dnevni red prve iduće sjednice Gradskog vijeća koja će se održati 30. kolovoza 2022. godine.

“Ja sam jutros dobila odluku Ministarstva pravosuđa i odmah sam djelovala. Htjela bih naglasiti da se tim referendumskim pitanjem u stvari htjelo dopuniti ograničenje planske namjene zemljišta u generalnom urbanističkom planu. Nazvala sam gradonačelnika, bio je upoznat s tom odlukom, i odmah smo se zajednički dogovorili, dao mi je apsolutnu podršku da odluka o raspisivanju referenduma bude stavljena na gradsko vijeće koje ćemo imati u kolovozu, 30.8. i mislim da će se poštivati odluka Inicijative da referendum bude početkom listopada”, objašnjava predsjednica Gradskog vijeća.

Poslušajte što o predstojećem referendumu o Lungomare kažu Aleksej Orel iz Inicijative građana Referendum za Lungomare, predsjednica Gradskog vijeća Grada Pula-Pola Marija Marković Nikolovski te gradski vijećnici Dušica Radojčić (Možemo!), Igor Belas (SDP) i Marin Lerotić (IDS-ISU-ZELENI).

Autori: Nevena Trgovčić i Branimir Slijepčević

Oznake:

RSS 2.0 | trackback