Sale Veruda: Svu snagu usmjeravamo na nastup s Dubiozom

Radio Rojc

Objavljeno 05.08.2019. pod Društvo

Uoči subotnjeg nastupa u Areni kada će kao specijalni gost Dubioze Kolektiv nastupiti Saša 21, razgovarali smo s frontmenom grupe Saletom Verudom.

Nedavno je Saša 21 trebao nastupiti u Motovunu na filmskom festivalu, ali su ih dvodnevne vremenske neprilike spriječile u tome. Iz tog razloga svu snagu usmjeravaju na predstojeći nastup u Areni u subotu 10. kolovoza. Otkrio je da zbog psihofizičkih priprema za koncert nije prisustvovao svjetskoj premijeri filma Tusta, a na pitanje da li će pogledati film nekom drugom prilikom odgovara da “vjerovatno neće”.

Legendarni Sale Veruda, nekadašnji gitarist KUD Idijota, pokrenuo je sastav Saša 21 još 2012. godine da bi dvije sezone kasnije objavili album “VD-i1”. Kratko i konkretno, brzo i direktno, kako kažu u vodećem singlu, ovo izdanje je kolekcija zrelih punk rock pjesama jednog od najvažnijih aktera domaće rock scene posljednjih nekoliko desetljeća. Kuriozitet “VD-i1” bio je i u tome da je objavljen samo na ploči u ukupnoj tiraži od 521 komada od kojih je svaki ručno numeriran. Bend je trenutno u studiju gdje snima drugi album, a jedan od najbitnijih nastupa ovog ljeta bit će u pulskoj Areni uz Dubiozu.

Krajem srpnja 2015. Dubioza kolektiv održala je pred rasprodanim kapacitetom pulske Arene koncert koji se smatra jednim od najboljih u recentnoj glazbenoj povijesti Istre. Jedinstvena sinergija benda i publike uz fantastičnu koncertnu kulisu predivnog amfiteatra zabilježena je na videu kojeg Dubioza i dan danas koristi u promociji svojih nastupa diljem svijeta. Četiri godine kasnije, u subotu 10. kolovoza, grupa se vraća u najljepšu Arenu na svoj centralni hrvatski koncert ljeta.

Ulaznice za koncert u pulskoj Areni su u prodaji po cijeni od 120 kn. Na dan koncerta će za ulaz trebati izdvojiti 140 kn. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13) i Aquarius CD Shop (Varšavska 13), sva prodajna mjesta Eventima i online na www.eventim.hr.

Radio Rojc u suradnji s LA Agency dijeli ulaznice za subotnji koncert i stoga slušajte i pratite Radio Rojc na društvenim mrežama od utorka 6. do subote 10. kolovoza.

Oznake: , , , ,

RSS 2.0 | trackback