Šveđani u Fažani grade skate park

Radio Rojc

Objavljeno 14.03.2019. pod Društvo

Ukoliko se uistinu uspije realizirati ideja Skateboard kluba August Šenoa iz Fažane, na ljeto sljedeće godine Fažana će imati jedan od najvećih i najmodernijih skate parkova u ovom dijelu Europe. Ova mala skepsa na početku članka odnosi se samo na činjenicu da živimo u Hrvatskoj i da smo slijedom toga svjesni koliko su rokovi kod nas rastezljive prirode. Dozu sigurnosti oko realizacije projekta ulijevaju Šveđani.

Kako su se oni našli u ovoj priči objasnio je za slušatelje Radio Rojca Nikola Racan, predsjednik Skateboard kluba A. Š.  Klub je osnovan 2009.godine i punih deset godina trude se i uspijevaju biti prisutni u drustvenom životu mladih, ne samo u Fažani. Šira javnost upoznala se s njihovim radom ponajviše zahvaljujući Vladimir fil festivalu, kojeg organiziraju od 2010. godine. Na jednom od tih festivala, kako nam dalje priča Nikola, prikazan je dokumentarni film o skateboardanju u Švedskoj. Taj film i ta filozofija života prikazana u dokumentarcu, bili su okidač za sve ove velike i lijepe stvari koje je klub nakon toga pokrenuo. Bilo je potrebno malo hrabrosti, puno volje, želje, jedan međunarodni telefonski poziv i malo uvjeravanja fažanskih vlasti i nekoliko godina kasnije dolaze u završnu fazu realizacije projekta Skate park Mediteran.

Kada Park u ljeto 2020. bude završen, za sve uključene u projekt tek tada počinje pravi posao i avantura života. Mogućnosti koje zahvaljujući našoj blagoj klimi pruža budući skate park u Fažani, su beskrajne. Sretno svima. 

Foto: Skateboard klub August Šenoa

Pripremila: Gabrijela Galant Jelenić

Oznake: , , ,

RSS 2.0 | trackback