TRIBINA Kaštijun – postoji li rješenje?

Radio Rojc

Objavljeno 25.02.2020. pod Društvo

Županijski centar za gospodarenje otpadom Kaštijun u fokusu je lokalne javnosti već mjesecima. Ljeti zbog nesnosnog smrada, a sada zimi zbog gotovo svakodnevnog prekoračenja dnevnih graničnih vrijednosti emisija lebdećih čestica 2,5. No to je samo manji, onaj vidljivi dio problema koji opterećuje rad tog postrojenja. Zabrinutost građana dodatno izaziva i nedostatak informacija, naročito o načinu na koji će se problemi riješiti.

Želeći olakšati informiranje javnosti, koje mora obuhvatiti suprotstavljene argumente, Zelena Istra organizira tribinu u klubu Uljanik u Puli, 25.02.2020. u 18:00 sati.

Na tribini će sudjelovati Vesna Dukić (osoba nadležna za zastupanje društva Kaštijun d.o.o.), Boris Miletić (gradonačelnik Grada Pule i predsjednik Skupštine društva Kaštijun), Fabrizio Radin (zamjenik župana koji obnaša dužnost Župana Istarske županije i član Skupštine društva Kaštijun), Koviljka Aškić (magistrica eko inženjerstva i nezavisna stručnjakinja na području gospodarenja otpadom), Bojan Blagonić (građanska inicijativa “Čist zrak, duga ljubav”) i Dušica Radojčić (Zelena Istra). Iz Ministarstva zaštite okoliša stigla je ispričnica. Tribinu će moderirati radio voditelj Elvis Morina.

Foto: Facebook Zelena Istra

Oznake: , , , , , , , , , ,

RSS 2.0 | trackback