Pionirski dom

Radio Rojc

Objavljeno 06.06.2017. pod Glazba, iz Rojca, Kultura
Rezidencija Pionirski dom u Društvenom centru Rojc

Pionirski dom Društvenog centra Rojc osmislio je Edi Cukerić s Brankom Crnogorčićem i Alenom Rosandom.
To nije onaj Dom iz Omladinske ulice u Puli. Danas se ta ulica zove Radićeva a onaj stari Pionirski dom je preimenovan u Dječji centar tako da Pionirski dom postoji samo u Rojcu.

Pionirski dom ne bavi se djecom koja su nekada davno bili pioniri. “Pionirski dom je rezidencija mješovitog glazbeno poetskog programa, nove medijske kulture i međunarodne kulturne suradnje koja kombinira prezentacijski, istraživački i edukativni aspekt rada gdje bi u svaku rezidenciju bio uključen i neki od mladih nadarenih lokalnih umjetnika. Projekt stvara art networking između lokalnih i europskih umjetnika i institucija” – tako sami sebe opisuju.

U podcastu koji slijedi miksan je razgovor s Edijem Cukerićem s rezultatima rezidencije. Cuki objašnjava svrhu postojanja Pionirskog doma i osvrt na ono što su do sada učinili.

Gosti u prvoj rezidenciji Pionirskog doma bili su Aleksandar Stojković ST (muzika, tekst, programiranje) i Luka Žužić (klavijature, trombon), a domaćini Alen Rosanda (sintisajzeri i analogni efekti), Branko Crnogorčić (snimatelj, programer, producent), Edi Cukerić (snimatelj, programer, producent) i Tomaž Maras – Mot (mastering).

Sve što su snimili i obradili može se downloadati na bandcampu Pionirskog doma.

Pionirskim domom bavila se i jedna epizoda Revije na ledu – takozvana Revija na terenu:

Fotografije i glazba korišteni za opremu ovog teksta i podcasta vlasništvo su Pionirskog doma.

Oznake: , , , , , ,

RSS 2.0 | trackback