HOERSPIEL: mala igra za slušanje ( i gledanje)

Radio Rojc

Objavljeno 19.10.2018. pod iz Rojca, Kultura

U Pulu, u Dnevni boravak Rojca vraća se u subotu 20. listopada 2018. s početkom u 20 sati, nakon gostovanja na Audio Art Festivalu 2015. godine Hoerspiel: mala igra za slušanje ( i gledanje). Iz jedne starinske radijske kutije pred oči i uši publike iskočit će „mali ljudi iz radijske kutije“, odnosno “hršpilaši”: glumci, glazbenici, pisci, radijski autori i majstori tona: Jelena Miholjević, Sven Medvešek, Ivana Starčević, Matija Antolić, Ljubica Letinić, Nina Bajsić, Dino Brazzoduro, Ivor Plužarić i Pavlica Bajsić Brazzoduro. Uz snimku glasa Ante Perkovića, oni će tijekom ovog burlesknog putovanja kroz ranu povijest radija izvoditi tekstove oko 30 autora iz cijelog svijeta, zvučne efekte (foleys), atmosfere, glazbu i tišinu.

Autorica nahvaljene realizacije projekta Hoerspiel, dramaturginja i redateljica, a povrh svega zaljubljenica u radijski medij Pavlica Bajsić Brazzoduro javila nam se iz Berlina i najavila nastup u DC Rojcu, ali i daljnji razvoj ovog projekta koji, riječima Darka Rundeka: “… pronalazi jedinstveni oblik susreta intime radija s publikom uživo.”

Broj mjesta za ovu jedinstvenu predstavu o misteriju i romantici prvih dana radija je ograničen pa svoju ulaznicu (donacija 40 kuna) osigurajte putem maila info.surojc@gmail.com.

Foto: Dalibor Barić

Pripremila: Nevena Trgovčić

Oznake: , , , ,

RSS 2.0 | trackback