Moskau i Popka otvaraju koncertnu sezonu u SUP-u

Radio Rojc

Objavljeno 08.01.2020. pod iz Rojca, Kultura

Zagrebački art-kolektiv Moskau nastupit će u subotu 11. siječnja u prostoru Studentske udruge Pula u Rojcu. Bit će to premijerni pulski nastup na kojem će promovirati svoj najnoviji album Love Supreme.

Art-core kolektiv Moskau jedinstvena je pojava na domaćoj glazbenoj sceni koja plijeni pozornost publike i kritike zbog izrazito atraktivnih i sceničnih živih nastupa na kojima se nikada doista ne zna što se može očekivati. Osnovu benda trenutno čine dva Ivana, Pavle, Antonio i Vedran, ali članstvo u kolektivu je iznimno fluidno, a na pozornici se nerijetko može vidjeti i do četrnaest ljudi.

Bend iza sebe ima bogatu diskografiju koju možete pronaći na njihovoj bandcamp stranici. Aktualni album “Love supreme” donosi šest novih pjesama nadahnutih afričkom, američkom i afro-američkom glazbom, jazzom, hip-hopom i rockom i kao takav predstavlja još jedan kreativni odmak na dosadašnji rad benda.

Love Supreme posvećen je Johnu Coltraneu kao utjelovljenju nabrojenih utjecaja, pa tako i dijeli naziv s njegovom slavnom pločom iz 1965. godine.

Kao lokalni support prije Moskau nastupit će Dino Popović, alias Popka – mladi pulski kantautor koji je svoj zanat kalio u bendovima Hombe i Via Luče. Nakon što su Via Luče odlučili odložiti šešir, Popka je u ruke uzeo akustičnu gitaru i zaplivao solo vodama i odlučio istražiti svoj kreativni potencijal lišen žanrovskih granica.

Organizatori navode da “karata neće biti u pretprodaji, a za upad će na ulazu biti poželjno izdvojiti 30 kn kao donaciju. Organizaciju i provedbu ovog i svih budućih evenata omogućit ćete vi! Vidimo se, support your locals and not-so-locals! Tko ne dođe, na idućem koncertu radi sklekove.”

Vrata Studentske udruge Pula otvaraju se u 21 sat.

RSS 2.0 | trackback