R.O.J.C.: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo #33

Radio Rojc

Objavljeno 13.11.2021. pod iz Rojca, R.O.J.C.

Emisija R.O.J.C. „Razvijamo – Omogućavamo – Jačamo – Cijenimo“ donosi pregled aktualnosti i zbivanja u Društvenom centru Rojc te razgovore s ljudima i udrugama koje djeluju u njemu. U 33. epizodi emisije predstavljeni su Dani Kazališta Dr. Inat, festival Treća koza i najavljen je natječaj Remiks identiteta.

U prostorijama Kazališta Dr. Inat na trećem katu Društvenog centra Rojc, od 17. do 23. prosinca održana je manifestacija Dani Kazališta Dr. Inat, u sklopu koje su predstavljene brojne predstave, knjige i projekcije umjetničkih radova. Program je otvorila predstava Blanž rola Sabine Aličić Butković, koja je i gostovala u eteru Radio Rojca, a u okviru programa predstavljena je i knjiga pripovijedaka i poezije Nisam se pripremila Snježane Akrap Sušac.

Dani Kazališta Dr.Inat predstavili su i festival Treća koza na kojem su se održale projekcije pet digitalnih umjetničkih radova: Odbačeni Lucije Marin, Imagine Josipa Pratnemera, Pozdrav SuncuVjerana Vukašinovića, Morsko dno Lucije Frgačić i Life after sun članova Kazališta Dr. Inat i Vanje Zaimović. Tokom festivala Treća koza premijerno je izvedena predstava Bear with me pulske autorice Irene Boćkai, inspirirana polarnim medvjedima, a sam naslov predstave semantički aludira na najvećeg kopnenog predatora i morskog sisavca.

Osim teatra, najavljen je i natječaj Remiks identiteta, a glavna tema ovog izdanja je odnos tijesnih intervala i elektromagnetskih zvukova. Važni motivi u ovom natječaju bili su sampleovi tradicionalnih pjesama poput Cviće mi polje pokrilo, Oj, javore, Šoferska je tuga pregolema, Dođi k meni draga, Moja Vitura, a pobjednike natječaja birao je žiri u sastavu Milan Đurić, Noel Šuran i Tin Dožić, čiji je zadatak bio odabrati dva najbolja rada. Rezultati natječaja biti će poznati uskoro, a projekt je slušateljima predstavio Marino Jurcan.

Pripremila i uredila: Gabrijela Galant Jelenić

Projekt ROJC: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu s Gradom Pula-Pola i udrugama Zelena Istra, Čarobnjakov šešir i Merlin, a sufinancirala ga je Europska Unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.996.438,63 kuna / 1.696.972,83 kuna sufinancirano je sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. 
Stajališta izražena u ovom materijalu isključiva su odgovornost Saveza udruga Rojca i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Sadržaj materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

RSS 2.0 | trackback