R.O.J.C.: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo #34

Radio Rojc

Objavljeno 20.11.2021. pod iz Rojca, R.O.J.C.

Emisija R.O.J.C. „Razvijamo – Omogućavamo – Jačamo – Cijenimo“ donosi pregled aktualnosti i zbivanja u Društvenom centru Rojc te razgovore s ljudima i udrugama koje djeluju u njemu. U 34. epizodi emisije, gostovali su predstavnici Odreda izviđača Istre i Studija za stvaralačke kreativnosti mladih “Zaro”, budući da su obje udruge proslavile treću obljetnicu. Gost emisije također je bio i mladi reper Leonard Glasnović Lembo.

Odred izviđača Istre se kroz svoj tridesetogodišnji rad profilirao kao jedan od bitnijih odreda u izviđačkim krugovima i lokalnoj zajednici. Eko – pohod na Učku, Poznaješ li svoj gradČudna šumaMladi u akciji, samo su neki od hvalevrijednih projekata koje je u svoja tri desetljeća pokrenuo ovaj izviđački pokret, a njihov entuzijazam prepoznat je i u različitim međunarodnim krugovima. Kroz sve te godine, odred je učestvovao i u radu i aktivnostima Saveza izviđača Hrvatske, a samostalno su organizirali i neke akcije na nacionalnom nivou (Susreti brđana, Smotra brđana, Državni izviđački višeboj itd.)

Osim Odreda izviđača Istra, 30. rođendan proslavio je i Studio za stvaralačke kreativnosti  mladih „Zaro“, svojevrsni lokalni brand koji  još  od 1991. godine obogaćuje zajednicu svojim posebnim glazbeno-scenskim sadržajem te djelima na kojima su odrasle i odrastaju brojne generacije. U svom bogatom radu, „Zaro“ je realizirao veliki broj nosača zvuka te ostvario suradnje sa brojnim priznatim hrvatskim glazbenicima, a sve je to obilježeno na nedavno održanom tradicionalnom Božićnom koncertu u Istarskom narodnom kazalištu. Povodom ove velike obljetnice, u eteru Radio Rojca gostovala je Linda Milani, jedna od osnivačica studija „Zaro“. 

Uz iskusna i dobro znana lica, emisija R.O.J.C. stavlja naglasak i na mlade kreativce koji na različite načine daju zgradi novu i svježu energiju te nastavljaju održavati tradiciju njenog urbanog i produktivnog duha. Jedan od njih je i Leonard Glasnović Lembo, član udruge AB Original te mladi pulski reper koji je nedavno predstavio svoje repersko umijeće u talent showu „Rap school“, plasiravši se u top 5 najboljih natjecatelja.

Pripremila i uredila: Gabrijela Galant Jelenić

Projekt ROJC: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu s Gradom Pula-Pola i udrugama Zelena Istra, Čarobnjakov šešir i Merlin, a sufinancirala ga je Europska Unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.996.438,63 kuna / 1.696.972,83 kuna sufinancirano je sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. 
Stajališta izražena u ovom materijalu isključiva su odgovornost Saveza udruga Rojca i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Sadržaj materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.RSS 2.0 | trackback