Šikute i Društveni centar Rojc povezuje radio

Radio Rojc

Objavljeno 15.11.2015. pod Društvo, iz Rojca, Kultura

Inicijativa potekla iz društvenog centra Rojc. Otvorena platforma s projektom radija u zajednici predstavljena je u Savičenti uz suradnju grupe Šikuti Machinae. Radio u zajednici i za zajednicu dio je projekta kojim se informira javnost i okupljaju suradnici koji će kreirati takav radio trenutnog radnog naziva r0jcRadio; iz Šikuta su poručili kako bi mu rado izmijenili ime pa su predložili naziv “Šikuti radio u Rojcu”. Taj je radio u zajednici zamišljen kao internet portal kroz koji bi se plasirao i radijski sadržaj. U zagovaračkom procesu koji financijski podržava Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva udruga Merlin organizira se ciklus radionica i predavanja o radu na community radiju.

Kako uobičajeno biva na takvim večerima u dnevnom boravku poli Marjana Ferlina, Šikuti Machinae su obogatili večer izložbom slika. Ovoga puta predstavili su radove Marjana Šopara. Slike nisu bile na platnima već na kartonskim kutijama jer razna odbačena kartonska ambalaža služi arhitektu Šoparu kao podloga za oslikavanje. Udruzi je donirao nekoliko stotina svojih radova koji su izloženi i na poklon ponuđeni posjetiteljima, ostalo će biti deponirano u šikutsku zbirku umjetnina.

Projektu se pridružio i Livio Morosin glazbenim prilogom to jest promocijom pjesme Val piu un bicchier di Dalmato koju izvodi zbor Lino Mariani a produkcijski je obogatio Livio. Pjesma je nastala u suradnji s radionicom Remiks identiteta udruge Metamedij koju su u Rojcu vodili Dario Marušić, Goran Farkaš i Marino Morosin. Uslijedila je i rasprava s prijedlozima kako bi trebao funkcionirati takav radio u zajednici, pa su sudionici i predlagali konkretne akcije i snimanja kojima bi se pridružili cijelom projektu osnivanja Radija u zajednici – r0jcRadio.

Oznake: , , , ,

RSS 2.0 | trackback