Radna akcija u Rojcu – uređuje se kafić zajednice

Goran Matić

Objavljeno 24.02.2017. pod iz Rojca, Zajednica
Prva Akcija uređenja kafića zajednice

U subotu 25. veljače uređivati će se kafić zajednice u Društvenom centru Rojc. Tom prigodom porazgovarali smo s Irenom Burbom iz Saveza udruga Rojca, koja nam govori što je to “kafić zajednice”, odnosno što ga razlikuje od uobičajenih kafića, kako je bilo na prvoj akciji uređenja, i što će se raditi u subotu, od 10 sati ujutro do kasnog popodneva!

Baš poput prošle akcije i ova će se održati u znaku održivosti. U opuštenom okruženju, uz zvukove s vinila koje sami donesemo (ne očekuje se da ih ostavljamo), stjecati ćemo nove vještine, bez obzira na predznanje i uzrast. Učiti ćemo o urbanom vrtlarenju, a najmlađi će sudjelovati u eko-kreativnim radionicama, gdje će naučiti da otpad nije smeće, već se od njega može svašta izraditi. U ovom slučaju – muzički instrumenti! Ukoliko imate šalice koje vam skupljaju prašinu, pružite im priliku da postanu dio ove lijepe priče u nastajanju – donirajte ih vašem kafiću zajednice.

Za kraj druženja čeka nas manjada – maneštra od doniranih organskih ostataka povrća koja će se krčkati dok vrtlarimo.

Savez udruga Rojca od srca zahvaljuje donatorima akcije: Herculanea (zemlja), udruga Istarski eko proizvodi (povrće za maneštru), g. Ivo Matiazzi (sadnice).

Kako je bilo na prošloj akciji, pogledajte u videu:

 

 

 

Oznake: , , ,

RSS 2.0 | trackback