Talijanski umjetnik Zolferino izlaže u Dnevnom boravku Rojca

Radio Rojc

Objavljeno 29.03.2019. pod iz Rojca, Kultura

U petak, 29. ožujka 2019. u 20 sati u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc otvara se izložba “Insurrection of the Invisible” koju potpisuje talijanski underground umjetnik Zolferino.

Zolferino je talijanski underground umjetnik iz Sardinije s adresom u Bolzanu. Djeluje u mediju crteža, slikarstva, streetarta, grafike u različitim kolektivima diljem Italije. Povezan je s likovnom scenom (Zolferino, Perle ai Porci) i glazbenom scenom (Roots A Spread, Botheration HI-FI, Radio Tandem, Mountain Top Peggae Station) te svoj rad veže uz društvene centre, skvotove i anarhističke pokrete.

Izložba Insurrection of the Invisible prikazat će autorove crteže velikog formata iz istog naziva nastale 2019. godine. Zolferinovi radovi govore o dekadenciji našeg vremena, o ekološkoj katastrofi, o prevlasti stroja naspram čovjeka, o potiskivanju borbe i političke kritike, ali uvijek postavljajući prirodni otpor tim pojavama koji nije sklon da bude podvrgnut zakonima, granicama i preprekama.

Nakon otvorenja slijedi after party uz Foreigners Everywhere, a od ponoći party se nastavlja u prostorima Studentske udruge Pula na kojem Zolferino vrti glazbenu selekciju pod pseudonimom Arkanu. Domaći selektori za after party su Rafiki Selector, Bepo i Foreigners Everywhere.

Izložbu organiziraju Savez udruga Rojca i kolektiv BukaNoise. Programi u Dnevnom boravku realizirani su sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Pule i Zaklade Kultura nova.

.

Oznake: , ,

RSS 2.0 | trackback