Uspješan prolaz SUR-ovog projekta FreeZURA

Radio Rojc

Objavljeno 02.05.2018. pod iz Rojca, Kultura

U Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu, 24. travnja 2018. ministrica kulture dr.sc. Nina Obuljen Koržinek uručila je ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda nositeljima projekata sufinanciranih putem Poziva na dostavu projektnih prijedloga Umjetnost i kultura za mlade. Putem ovog natječaja financirat će se priprema, produkcija i provedba kulturnih i umjetničkih programa. Riječ je o kreativnim i inovativnim projektima u kojima će aktivno sudjelovati više od tisuću mladih osoba, među kojima je značajan broj osoba s invaliditetom, nezaposlenih osoba, pripadnika nacionalnih manjina i korisnika socijalne skrbi.

Za navedeni natječaj Ministarstvo kulture zaprimilo je 328 projektnih prijava, no sa predviđenih 18 milijuna kuna biti će financirano tek 29 projekata.

U skupini aktivnosti C dodjeljuje se 7,5 milijuna kuna, a za financiranje je odabrano ukupno 11 projekata. Jedan od uspješnih nositelja je i Savez udruga Rojca sa svojim projektom FreeZURA koji će se financirati sa više od pola milijuna kuna. Riječ je o zajedničkom projektu s pulskim udrugama “Kontakt” i “Gradska radionica” te ližnjanskom udrugom “Zvona i Nari”. Aktivnosti projekta započinju 1. rujna 2018. godine.

Ovom je prilikom za Radio Rojc Ministrica kulture dala i izjavu u kojoj govori o dosadašnjem iskustvu raspisivanja poziva za povlačenje bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda, ali i onima koji tek slijede i na koje se već dugo čeka te onima koji će biti i ponovljeni.

Foto: Ministarstvo kulture

Oznake: , , , , ,

RSS 2.0 | trackback