Veliki crni pas u Dnevnom boravku

Radio Rojc

Objavljeno 06.02.2023. pod iz Rojca, Kultura

Povodom otvaranja izložbe “Veliki crni pas” u Dnevnom boravku Rojca, ugostili smo mlade autore iz Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula i njihovog mentora, Andija Pekicu. O samom procesu nastanka ideje za izložbu, Pekica govori da u početku nisu znali ništa, jedino se znalo da će se ići u korelaciju sa ilustracijom i tipografijom, obzirom da se “spajanjem ta dva predmeta zapravo u praksi postižu najbolji rezultati.” Finalni proizvod rezultat je zajedničkog promišljanja učenika i mentora, a Pekica naglašava kako je kroz ovaj rad pokušao izbrisati granicu između vlastitih likovnih i životnih iskustava i njihovih.

Rad na materijalima započeo je još prošle školske godine, objašnjava jedan od 8 autora izložbe, Dario Pratljačić. “Od početka smo svi bili nekako jednako upleteni u tu priču, zapravo priča je počela tako što smo se mi nadovezivali jedni na druge, stvarajući priču slaganjem rečenica koje je onda profesor složio na kraju u nešto malo ozbiljnije i konkretnije”, dodaje. Jedna od autorica izložbe, Lucija Mijandrušić, smatra da je tekst “vrlo bitan dio ove priče, ljudi možda kada bi gledali samo kolaže ne bi na prvu shvatili dubinu priče i ne bi shvatili detalje.”

Samu izložbu možete pogledati u Dnevnom boravku Rojca do kraja veljače, a cijeli razgovor poslušajte na sljedećem linku:

Razgovarala: Nevena Trgovčić

Pripremio: Saša Stepanović

Oznake: , , , ,

RSS 2.0 | trackback