we began walking THERE we have been

Radio Rojc

Objavljeno 20.06.2018. pod iz Rojca

Predstava “we began walking THERE we have been” autora Özlema Alkisa i Maayana Danocha izvedena je protekle  nedjelje u Kazalištu Dr. Inat na 3. katu Rojca.

„we began walking THERE we have been” je predstava za dva izvođača i dvije svjetiljke kojima izvođači upravljaju. Izvedba ne uključuje niti jedan drugi izvor svjetlosti te je izvedba mračna i uključuje trenutke potpune tame. Koreografija je sastavljena od jednostavnih akcija, s fokusom na interakciju svjetlosti s likom i pokretom tijela. Kretanje svijetla postaje glavni akter, te se percipira kao entitet – tijelo.

“we began walking THERE we have been” sastavljena je kroz zrcalnu logiku, što znači da svaka akcija ima za cilj odražavati nešto od prethodne. Rezultat je detaljna izvedba u kojoj se točno određuju svaki korak, mjesto i djelovanje koji pridonose ukupnom vizualnom, glazbenom i ponekad čarobnom iskustvu.

Predstava u Puli izvedena je u okviru X-YUGO TOUR-a financiranog od strane Berlinskog odjela za kulturu i Europu i općine Maribor. Pulsku izvedbu organizira Savez udruga Rojca u suradnji s Kazalištem dr. Inat. Program Dnevnog boravka financiran je sredstvima Ministarstva kulture, Zaklade Kultura nove i Grada Pule.

Uoči izvedbe gosti u studiju Radio Rojca bili su Maayan Danoch i Ivan Mijačević

Oznake: , , , , , ,

RSS 2.0 | trackback