Wuollahee!! za početak godine

Mario Benčić

Objavljeno 19.01.2018. pod iz Rojca
wuollahee

Kao u nekom blogerskom pregledu opisao bih ponešto od ugođaja slušanja benda Wuollahee!! Dva su mi svježa snimka na rapolaganju s početka ove godine; iz riječke Lujze i pulskog MonteParadisa ! Pokušavam dokučiti koji mi je ugodniji; slušam to u četiri ujutro kada s punom koncentracijom mogu obratiti pažnju na to što rade, a nisam dočekao početak koncerta neki dan u podrumu Rojca – MonteParadiso: Club.

Nadan mi je poslao dva mixa; jedan s nedavnog riječkog nastupa u legendarnoj Lujzi, i drugi s pola materijala od one svirke u Rojcu prošloga petka, 12. siječnja, 2018.; MonteParadiso: Club.  … “to je samo drugi dio koncerta jer je struja nestala na pola pa je sjebalo prvi dio snimka.” – kaže Nadan. Ja ni tonsku probu nisam dočekao zbog iskakanja osigurača.

Kako nemam baš strpljenja slušati svašta, tako i sve rjeđe slušam novu glazbu bilo koje vrste, ali ovome ne mogu odoljeti. Najprije je tu radoznalost; veoma sam zainteresiran čuti što rade Ivo, Nadan, Shuke, Henry. Dejo je bio bolestan pa je u ovim snimcima na bubnjevima bio Rio ! 🙂

Ne usuđujem se upuštati u recenziranje jer nemam kriterija, naprosto volim to što sviraju, a ovaj tekst više pišem kao poruku prijateljima i toplo preporučujem oba snimka. Možda smijem reći kako odlično funkcionira Shuke s glasovnim oponašanjem govora ili pjevanja koje bi trebalo engleski zvučati – to doista poetski moćno zvuči, možda jače na onom snimku iz Rojca, ali zato odlično zviždi u Rijeci pa ni to nije dobro preskočiti. Pažljivo sam slušao i … kao, kao da, kao da znam što je pjesnik htio reći. Čujem Iggy Popa, čujem neki davni zvuk prvih punkera. {Jebiga ovo je bilo na Engleskom / ajd sad na Turskom / ne, bolji su Rusi.}

Kako se ne mogu odlučiti koji mi je snimak draži, pružam zainteresiranoj publici sav materijal koji sam dobio ljubaznošću Nadana Rojnića. On je to naravno sve snimio i pripremio za šeranje.

Čitam komentar na fejsu: “Da nema Monte Paradiso-a, ne bi valjalo!”

LINKOVI:
http://twiki.pula.org/Netlabel/WuolLahee
https://www.discogs.com/artist/3232601-Wuollahee
https://bandcamp.com/tag/gori-ussi-winnetou-wuollahee!!
https://www.youtube.com/user/thisklik/
https://plus.google.com/113692755688830090634

 

Oznake: , , , , , ,

RSS 2.0 | trackback