AUPIČKU Brisanje Jugoslavije iz kolektivnog sjećanja

Radio Rojc

Objavljeno 04.02.2020. pod Društvo, Kultura

Alternativna agencija za urbanu underground realizaciju programa za 2020. godinu Aupičku organizira 14. veljače na riječkom Korzu događaj pod nazivom Brisanje Jugoslavije iz kolektivnog sjećanja.

Kako navode na društvenim mrežama “ove ćemo godine konačno, upravo na dan ljubavi, iz kolektivnog sjećanja izbrisati najveći izvor mržnje utkan u svako hrvatsko biće – sjećanje na Jugoslaviju.

Spominjanje ove zločinačke tvorevine preko noći će biti izbačeno iz knjiga, udžbenika i radnih bilježnica za osnovnu i srednju školu, a vrijeme proteklo između ’45. i ’90. ostati će zapamćeno kao ono-o-kojem-se-ne-govori.

Simboličnim izvođenjem gimnastičke zvijezde iz uma će svakog okupljenog poštenog domoljuba nestati i najmanja uspomena na doba najvećeg mraka ikad zabilježenog nakon otkrića vatre, a nestati će i mrske građevine iz tog perioda, kao što su Titov most, tunel Učka i čitavo Škurinje.

Danas su Aupičku uputili službeni dopis odjelu za komunalni sustav Grada Rijeke zahtijevajući da se, “prema Zakonu o javnim cestama (“Narodne novine”, broj 100/96) te organizacijskom ustroju KD Rijekapromet , ukine crveno svijetlo na semaforima u Gradu,ali i čitavoj Republici Hrvatskoj.
Stres koji uzrokuje crvena boja, koja od nas autoritativno zahtjeva da postupamo upravo kako ona kaže, podsjeća nas na neka davna, odveć represivna vremena.

RSS 2.0 | trackback