ČUJ OVU KNJIGU Borba za audio knjigu je počela!

Radio Rojc

Objavljeno 20.04.2019. pod Kultura

Naslanjajući se na iskonsku tradiciju usmenog prenošenja priča koja započinje još u najranijoj čovjekovoj dobi pričanjem priča djeci, a koja kasnije u svijetu vizualnih podražaja kržlja i nestaje –  Umjetnička organizacija „Multimedijalna koliba“ projektom ČUJ OVU KNJIGU želi u ljudima probuditi uspavanu emociju slušanja. Emociju koja nastaje proizvodnjom tisuću slobodnih, osobnih asocijacija, i to kroz gotovo alkemijski proces koji se događa dok zvuk putuje labirintom slušateljevog uha do svoje luke u nekoj od moždanih sinapsi.

Audio knjige, format koji je vrlo slabo zaživio na našem području, danas osnažen novim tehnologijama digitalne distribucije, doživljava svoju renesansu u zemljama kao što su Njemačka, Francuska i Velika Britanija.

Svi suradnici projekta ČUJ OVU KNJIGU su strastveni radiofonijski autori, glazbenici, ton majstori  i glumci koji su se 2013. godine okupili oko predstave HOERSPIEL: mala igra za slušanje (i gledanje) Pavlice Bajsić Brazzoduro, a kojom je, na točki susreta kazališne scene i radijskog etera, svoj rad započeo radiofonijski teatar.

„U svom radu proznom materijalu pristupamo kao materijalu za novu radiofonijsku kreaciju, s poštovanjem prema piscu i u duhu umjetničke radiofonijske produkcije koju njegujemo i nastavljamo. Na putu do posla, u tramvaju, u autu – slušajmo knjige. Borba za audio knjigu je upravo počela!“ – poručuju iz Multimedijalne kolibe.

Krajem prošle godine objavljene su dvije audio knjige; „Ljubavni roman“ Ivane Sajko i „Sjećanje šume“ Damira Karakaša. Radio Rojc priključio se borbi za audio knjige te svakog radnog dana u 11 sati možete slušati poglavlja ovih dviju audio knjiga. Nedjeljom slušajte reprizu proteklog tjedna, a trenutno slušamo audio knjigu Damira Karakaša „Sjećanje šume“.

U programu Radio Rojca razgovarali smo s Pavlicom Bajsić Brazzoduro.

Oznake: , , , , , , ,

RSS 2.0 | trackback