IZlog_0.1 – filmska večer u sklopu projekta “R.O.J.C.: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo”

Radio Rojc

Objavljeno 13.01.2022. pod iz Rojca, Kultura

U petak 14. siječnja, u 19 sati, u Dnevnom boravku Rojca održat će se projekcija eksperimentalnih i intermedijalnih filmova “IZlog_0.1”. Ovo događanje je organizirano u sklopu projekta „R.O.J.C.: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo“ koji provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu s Gradom Pula i udrugama Čarobnjakov šešir, Merlin i Zelena Istra. Ideja iza “IZlog_0.1” je kroz medij i umjetnost filma predstaviti radove, artefakte, akcije i zapise umjetnika koji istražuju mogućnosti širenja granica vlastitog medija, te prezentirati radove nastale u sklopu različitih istraživačkih, rezidencijalnih i produkcijskih djelatnosti. Za cilj ima razvoj publike i umrežavanje autora u kontekstu novih intermedijalnih i multidisciplinarnih projekata te poticaj za nova istraživanja, rezidencije i produkcije, kao i angažman novih umjetnika na polju eksperimentalnih i inovativnih umjetničkih praksi. 


Autor projekta “IZlog”, njegov producent, organizator, kurator i voditelj je Neven Radaković. Publika će u Dnevnom boravku Rojca ovoga petka imati prilike pogledati čak tri rada u čijem stvaranju su sudjelovali brojni priznati umjetnici. Na programu su tako ORKESTRACIJA PROSTORA _0.0, DADa_NENe: kako nešto pretvoriti u ništa bez da izgubi ono nešto te DUM SPIRO. Nakon projekcija održat će se razgovor s autorom projekta Nevenom Radakovićem. Moderatorica razgovora je Mia Đurčević. Detaljan program sa svim informacijama o radovima možete pronaći na stranici Rojcnet te na Facebook eventu.

Program je organiziran uz pridržavanje svih propisanih mjera zaštite od pandemije virusa COVID-19. Ulaz je ograničen na 15 osoba te je potrebna prijava putem maila: info.surojc@gmail.com. Ulaz samo uz predočenje EU COVID potvrde. 

Jan Franjul

Projekt ROJC: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu s Gradom Pula-Pola i udrugama Zelena Istra, Čarobnjakov šešir i Merlin, a sufinancirala ga je Europska Unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.996.438,63 kuna / 1.696.972,83kuna sufinancirano je sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. 
Stajališta izražena u ovom materijalu isključiva su odgovornost Saveza udruga Rojca i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Sadržaj materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

RSS 2.0 | trackback