Jadranska konvencija radija u zajednici

Radio Rojc

Objavljeno 30.09.2019. pod Kultura

Splitski KLFM – Radio u zajednici u subotu, 5. listopada 2019. organizira manifestaciju Radio na cesti u Labinu.

KLFM-ovci se vraćaju na sam početak svoje radio avanture, kada su 2013. godine u Labinu prvi puta predstavili radio u zajednici, tj. program radionica “Radio out of the box”. U šest godina određene stvari u području medija u zajednici su se promijenile, a tek se očekuju značajnije promjene i prava afirmacija ovih medija. Zbog toga, kao popratni program turneje Radija na cesti sazvana je  Jadranska konvencija radija u zajednici na kojoj sudjeluju Radio Roža iz Rijeke, Radio Rojc i KLFM, a razgovor će poslužiti razmjeni iskustava i definiranju zajedničkih ciljeva u budućnosti.

Radio na cesti Započinje u subotu, u popodnevnim satima, s Konvencijom na kojoj će se predstaviti tri radija u zajednici, prezentirati način na koji rade (tehničke, programske i medijske aspekte). Zatim će, uz moderiranje domaćina Borjana Batagelja, jednog od domaćina i dugogodišnjeg radio djelatnika, Ante Frankić (predsjednik udruge KLFM – Radio u zajednici), Branimir Slijepčević i Mirjana Radulović (Radio Rojc) te Davor Popdankovski  (Radio Roža) popričati o aktualnom stanju radija u zajednici te na kraju ponuditi smjernice za daljnju suradnju u cilju jačanja community radio medija u RH.

U glazbenom dijelu, turneji Radio na Cesti, u Labin dovodi iznimnu glazbenu karavanu na labinski plato ispred Lamparne, neke dobro poznate, ali  i premijerne goste RNC turneje. Koncert otvara sjajni performer emotivnog nastupa na koji malo tko ostaje ravnodušan, Ilija Ludvig iz Beograda (s istarskom ljetnom adresom). Nakon njega slijedi iznimni svirački pulski trio Urar kao RNC premijera, a za kraj su tu rado viđeni RNC gosti koji su upravo objavili novi album, Marinada iz Rijeke.

Nakon popodnevno/večernje svirke, večer se nastavlja u Rock Caffeu gdje sve posjetitelje očekuje glazbena selekcija tri jadranska community radija; „svira“ se žanrovski, medijski i geografski neopterećeno, od mp3-ca do vinila, od Melodija Istre i Kvarnera i Splitskih festivala pa sve do tropa. Ples zagarantiran!

RASPORED:

17:00 Jadranska konvencija radija u zajednici (razgovor / Gradska knjižnica)

19:00 Ilija Ludvig / Urar / Marinada (uživo / plato ispred Lamparne)

22:00 Radio RožaRadio Rojc & KLFM Soundsystem (glazbena selekcija / Rock Caffe)  

Program je potpuno besplatan i otvoren za sve posjetitelje.

Program je realiziran uz pomoć mreže udruga Clubture i uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH, zaklade Kultura Nova, Grada Zagreba i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva kroz program Centri znanja i Grada Splita.

Oznake: , , , , , , ,

RSS 2.0 | trackback