Mini Zini 2019 u fažanskoj Kasarni

Radio Rojc

Objavljeno 21.11.2018. pod Kultura

Mini Zini 2019 je dvodnevna edukativna i kreativna radionica izrade fanzina, u ovom slučaju male publikacije koja će sadržavati i kalendar za 2019. godinu. Radionica/druženje održati će se u poslijepodnevnim satima subote i nedjelje 24. i 25. studenog 2018. godine u fažanskoj Kasarni – prostoru urbane kulture.

Fanzin je neprofitabilna i nezavisna publikacija rađena prema d.i.y. (do it yourself – uradi sam) principu najčešće tiskana u manjoj nakladi.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane za suradnju i kreativno druženju u Kasarni. U izradi nove publikacije koristit će razne grafičke elemente koji su nastali na radionici Print zine 2018. Mini fanzini bit će izrađeni u nakladi od 100 primjeraka te će se besplatno djeliti sudionicima radionice, članovima udruge te svim posjetiteljima Prostora urbane kulture u Fažani.

Svi potrebni materijali i alati za rad i print publikacije su na raspolaganju a dobrodošli su i oni zainteresirani za izradu vlastitog fanzina. Po jedan primjerak od svakog fanzina biti će pohranjen u Fanzinoteci, arhivu nezavisnih publikacija koji se vodi u Prostoru urbane kulture. Prijave nisu potrebne a radionica kao i korištenje prostora, alata i materijala je besplatna i otvorena za sve uzraste.

Tijekom subote i nedjelje bit će izloženi fanzini nastali na radionici Print Zine 2018, a u nedjelju po završetku Mini Zini radionice sprema se prigodni domjenak i glazbeni program za sve sudionike i posjetitelje.

U programu Radio Rojca ugostili smo, “glavnog i odgovornog” za Mini Zini, Olega Morovića.

Mini Zini 2019

Pripremio: Branimir Slijepčević Brada

Oznake: , , ,

RSS 2.0 | trackback