Otvoren 12. Audioart

Radio Rojc

Objavljeno 25.08.2021. pod Kultura

Audioart, festival eksperimentalne i improvizirane glazbe, otvoren je sinoć, u utorak 24. kolovoza, u unutrašnjem dvorištu Rojca.

“Colonello futurista” (photo: Dejan Štifanić)

Oktavijanom nagrađen film „Colonello futurista“ autora Vladislava Kneževića, koji prikazuje neobičnu avanturuzrakoplovnog časnika Giuseppea Rosignolija koji je na misiji izviđanja i preleta iznad snažno utvrđene austro-ugarske vojne zone Pula, otvorio je 12. izdanje festivala. Inovativna kombinacija animacijske i filmske tehnike estetizira snimljene pulske utvrde i očuđuje njihovu isključivu utilitarnu funkciju. Vladislav Knežević također se predstavio filmom inspiriranim lockdownom, „Imploder“. 

Vladislav Knežević (photo: Dejan Štifanić)
“Imploder” (photo: Dejan Štifanić)

U prostoru Dnevnog boravka Rojca postavljena je interaktivna instalacija HEART TUBE 2.0 multimedijalnog umjetnika Vitara Drinkovića koja prenosi otkucaje srca dvije osobe istovremeno u izložbeni prostor. Instalacija je otvorena do kraja samoga festivala, petka 27. kolovoza. Svi zainteresirani instalaciju mogu posjetiti i u radno vrijeme Dnevnog boravka Rojca, od 9 do 21 sat. 

Vitar Drinković (photo: Dejan Štifanić)

„Phosphorus Phase“, audiovizualni performans, transfer zvuka u sliku, koji je Hrvoje Radnić stvarao koristeći analogni osciloskop, hipnotizirao je publiku plesom grafičkog prikaza mjerenog signala.

“Phosphorous Phase” (photo: Dejan Štifanić)

Prva večer festivala zaključena je jednim iznenađenjem za publiku. Izvan programa je prikazana audio – vizualna poema “Dum Spiro” kojeg potpisuju tri domaća autora – Dejan Štifanić, Neven Radaković i Marko Grbac Knapić. 

photo: Dejan Štifanić

Festival se nastavlja večeras, u srijedu 25. kolovoza od 21 sat do ponoći. MRM Trio vodit će slušatelje kroz neke nove i neotkrivene prostore sebstva kroz svoju improvizacijsku igru, a nakon njih, francuski dvojac Franck Vigroux i Kurt d’Haeseleer izvodi audiovizualni koncert „The Island“, sinestetičko djelo vrlo jakih vizualnih i zvučnih elemenata koje je inspirirano brojnim pričama o otocima i dolinama predodređenima da budu potopljeni izgradnjom hidroelektričnih brana. Program će se prenositi uživo na Radio Rojcu u posebnoj emisiji u kojoj će gostovati i autori i izvođači 12. Audioart festivala.

Ulaz na sva događanja u sklopu festivala je u potpunosti besplatan. Sva događanja održavaju se uz epidemiološke mjere za velika okupljanja te je prisustvo moguće samo osobama s važećim digitalnim COVID potvrdama. 

RSS 2.0 | trackback