Otvoreno pismo Pina Ivančića – HDLU Istre

Mario Benčić

Objavljeno 28.10.2017. pod Kultura

Stiglo je “otvoreno pismo ” o slučaju HDLU Istre – tako je Pino Ivančić formulirao naslov. U pismu je teško razumljivo na što se osvrće i na koja “poznata natezanja” misli, pa sam razgovarao s njim u zahodu Muzeja suvremene umjetnosti Istre pokušavajući dobiti konkretnije objašnjenje o onome što ga muči. Osim toga iskoristio sam priliku čuti od njega što misli o budućoj organizaciji MMC-a LUKA, pa bi se to moglo zvati svojevrsnim nastavkom javne rasprave, započete na ovim stranicama, o budućnosti te galerije u središtu grada. Pismo je upućeno, kako Pino kaže, članstvu i “članstvu”, institucijama i medijima, a u tom pismu piše:

Kotrljanje i gacanje po mocvari nastavlja se i dalje u HDLU Istre.
Nakon poznatih natezanja i prepucavanja stanje je ostalo pa skoro i gore. Sustinski problemi nisu rijeseni.
Samo “zakonsko” funkcioniranje i medjuartisticki odnosi pokazali su se na tvz “skupstini” u nedemokratskom ozracju tako da je dio utemeljitelja drustva demostrativno napustio skup.
Silovanje procedure, clanstva i fingiranje kvoruma, na tvz “skupstini” ,za zadovoljavanje tvz. vanjske forme radi dobijanja “obecanog” novca i poravnanja dugova ??? od koga ???
Problemi i ekipa koji su doveli do nefunkcioniranja gurnuti su pod tepih i preslozila se samo skoro ista ekipa.
Zadovoljavanje vanjske forme, fasade( stuko e pitura ) uz “lijecenje” vlastitih artfrustracija i sitnog koristoljublja, sitnijeh pogodnosti uz novo preslagivanje stare/skoro iste ekipe i to je epilog tvz “skupstine ” i nastavka…
i.j.piNO

 

*

Stavovi koje iznosi naš sugovornik u razgovoru ne odražavaju nužno stav redakcije radija u zajednici – Radio Rojc, a za informacije koje spominje vjerujemo da govori ono u što je i sam uvjeren te da zna kako je to istinito.

Oznake: , ,

RSS 2.0 | trackback