Imena iz Japana, Italije i regije na Velvet festivalu

Radio Rojc

Objavljeno 29.06.2022. pod Kultura

Glavni program Velvet festivala počinje ovog tjedna na otoku Krku, 1. i 2. srpnja, kada će nastupiti neka od najautentičnijih imena domaće i internacionalne glazbene scene, kao što su Soichi Terada (Japan), Pellegrino & Zodyaco (Italija), NipplePeople, Pseća plaža i drugi. Kao uvertira u festival, posljednjeg dana lipnja na frankopanskom kaštelu, premijerni koncert imat će mladi glazbenik Fran Vasilić od kojeg publika puno očekuje, imajući u vidu pažnju koju je privukao online.

Podsjetimo, Velvet je cijelu godinu pripremao publiku warm up eventima. No, oni nisu samo nagovještavali što će se dogoditi na glavnom programu, dapače, ti eventi bili su izuzetno promišljeni, samostojeći i inovativni u odabiru glazbenika i lokacija. Tako je, primjerice, nizozemska ambijentalna glazbenica BEA1991 početkom svibnja nastupila u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika u Zagrebu, dok je mlada slovenska reperica Sahareya imala svoj prvi nastup u Hrvatskoj upravo zahvaljujući suradnji Velveta i MENT-a.

Također, inzistirali su na decentralizaciji festivala promovirajući ga u različitim gradovima, državama i lokalnim prostorima, pozvavši umjetnice i umjetnike najrazličitijih disciplina i žanrova te pruživši šansu mladim glazbenicima da se po prvi put predstave publici.

Uvidom u lineup ovogodišnjeg izdanja festivala, može se zaključiti da su birali glazbenike i producente čiji je prioritet uživo napraviti dobru atmosferu na način koji nije forsiran ili površan. Tako, primjerice, Pseća plaža prirodno uvlači publiku u svoju zvukovnu džunglu, dok Vizelj podsjeća da suvremeni rock bend smije zvučati nesavršeno ako ima istinski sirovu energiju.

Posjetitelji će podjednako moći uživati u bendovima koji su dugo na sceni, poput NipplePeople i ROLO, ali i otkriti nova imena kao što su Čuvarkuća ili Kaleido.

Dodatne informacije o Velvet festivalu pronađite na njihovoj mrežnoj stranici.

M. S.

Oznake: , , ,

RSS 2.0 | trackback