Snažna druga večer 12. Audioart festivala

Radio Rojc

Objavljeno 26.08.2021. pod iz Rojca, Kultura

Druga večer 12. izdanja festivala eksperimentalne i improvizirane glazbe Audioart održala se sinoć u srijedu 15. kolovoza u unutrašnjem dvorištu Rojca. 

photo: Dejan Štifanić

Pulska publika imala je priliku poslušati snažnu izvedbu skladnog MRM Tria kojega čine Marina Džukljev, Richie herbst i Miodrag Gladović. Publiku su potpuno zaokupili svojom međusobnom kemijom i improvizacijskom igrom koju su izrazili kroz vrlo dinamičan i gusti drone. Sam prostor dvorišta Rojca poslužio je kao sjajna kulisa njihovoj izvedbi.

MRM trio (photo: Dejan Štifanić)
MRM trio (photo: Dejan Štifanić)

Večer se nastavila audiovizualnim koncertom „The Island“, najrecentnijom umjetničkom suradnjom francuskih glazbenika Francka Vigrouxa i video umjetnika Kurta d’Haeseleera. Ovo moćno i snažno audiovizualno djelo inspirirano je brojnim pričama o otocima i dolinama predodređenima da budu potopljeni izgradnjom hidroelektričnih brana uzrokujući brojne duboke ljudske i zemljopisne potrese. Dovodi u pitanje zamjenu jednog svijeta drugim i naše slijepo vjerovanje u napredak. 

Kurt d’Haeseleer i Franck Vigroux – The Island (photo: Dejan Štifanić)
Kurt d’Haeseleer i Franck Vigroux – The Island (photo: Dejan Štifanić)

Festival se nastavlja večeras, u četvrtak 26. kolovoza, od 21 sat, koncertom iz serijala slobodno improvizirane, eksperimentalne i kreativne glazbe „Impronedjeljci / Impromondays“ koji u Puli predstavlja „Ad hoc Audioart impro quartet“ “: Irene Kepl na violini, Zahra Mani, klavijature, bas i elektronika, Jasna Jovičević na alt saxu,  Damir P. Kafka, sopran sax i klavijature te Dani Bošnjak na flauti. Također u četvrtak, u Pulu na Audioart drugi put dolazi bečki sastav Radian kojeg čine Martin Brandlmayr (bubnjevi, elektronika), John Norman (el. bas) i Martn Siewert (el. gitara, elektronika). Dugo se u gradu pričalo o njihovom koncertu iz 2016. Ovaj bečki sastav koji izlazi za Thrill Jockey, od svog osnutka 1996. gradi vrlo prepoznatljiv zvuk i stil na granici elektronike, post rocka i buke koji je obilježio bečku elektroničku eksperimentalnu  scenu.

(photo: Dejan Štifanić)

Interaktivnu instalaciju HEART TUBE 2.0 još je uvijek moguće pogledati u Dnevnom boravku Rojca.

Ulaz na sva događanja u sklopu festivala je u potpunosti besplatan. Sva događanja održavaju se uz epidemiološke mjere za velika okupljanja te je prisustvo moguće samo osobama s važećim digitalnim COVID potvrdama. Glazbeni dio programa uživo će se prenositi u programu Radio Rojca, uz razgovore s izvođačima u specijalnoj emisiji posvećenoj 12. Audioart festivalu s početkom u 21 sat. 

RSS 2.0 | trackback