Kulturni centar daleko od grada

Radio Rojc

Objavljeno 15.09.2022. pod Kultura

Not Quite je organizacija koja okuplja umjetnike koji stvaraju u mnogo različitih umjetničkih formi. Nalazi se u staroj tvornici papira u selu Fengersfors koje broji 500 stanovnika, daleko u švedskim šumama, 200 kilometara sjeverno od Göteborga i jugoistočno od Osla. Od 22. do 25. rujna postat će središte nezavisne kulturne scene cijele Europe, kao domaćin 94. TEH Camp Meetinga čija je tema “Do It Together”. U centru Not Quite nalaze se radionice, studiji, izložbeni prostori i pozornice organizirane u kontekstu „daleko od grada“.S oko 70 članova Not Quite gradi zajedničko mjesto za boravak, rad, posjete i iskustva. Za sebe i za druge. 

ŠTO RADI “NOT QUITE”?

Not Quite postoji i djeluje već više od 20 godina, te se bavi istraživanjem i pronalaženjem metoda za održivi rad u ruralnim područjima, kao mala organizacija, često s malim sredstvima i resursima, ali s jakom, angažiranom zajednicom. Not Quite je upravo kupio staru stolarsku zgradu i ambicija za 2022. godinu je razvijanje novih održivih metoda rada. Zajedno grade za otpornu budućnost, u kojoj će zajednica (članovi Not Quite) moći nastaviti realizirati Not Quiteeksperiment. Kako će se to dogoditi, timu Not Quite još uvijek nije poznato. To su pitanja i izazovi s kojima ćemo se zajedno suočiti na predstojećoj konferenciji.

Cilj 94. TEH Camp Meetinga koji se održava u kulturnom centru Not Quite je okupiti više od 200 kulturnih radnika iz cijele Europe, pionire i “artiviste” koji rade i stvaraju sa svojim zajednicama u svojim matičnim zemljama, te istražiti temu zajedničkog stvaranja, angažmana zajednice i održivosti, posebno u kontekstu ruralnih područja.

RSS 2.0 | trackback