Znanstveno-stručno nakladništvo na sajmu knjiga u Puli

Mario Benčić

Objavljeno 11.12.2017. pod Kultura
Okrugli stol na 23. Sajmu knjiga u Puli

Prenosimo zvučni zapis s okruglog stola na proteklom Sajmu knjiga u Puli ( 23. Sa(n)jam knjige ) posvećenog položaju i budućnosti znanstveno-stručnog nakladništva na kojemu je sudjelovala i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Okrugli stol moderirala je Anita Šikić iz Hrvatske sveučilišne naklade, ujedno predsjednica Grupacije nakladnika znanstvene i stručne literature. Prvi je nakon moderatorice i ministrice govorio Damir Agičić prdstavnik izdavača Srednja Europa specijaliziranog za povijesnu i filološku literaturu te stručne knjige o nastavi povijesti.  S pregledom i stanjem znanstvenog nakladništva u Hrvatskoj nastavio je Mišo Nejašmić, predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske. Biserka Matešić iz naklade Slap, govori o intelektualnom vlasništvu, o mjerama zaštite intelektualnog vlasništva i važnosti prijevoda i kriterijima podupiranja resornog ministarstva. Matilda Bulić iz Školske knjige predstavila je istraživanja, rezultate i normativne aktivnosti u udžbeničkom nakladništvu.

Pitanja iz publike takodjer su dio ovog zvučnog zapisa. S pitanjima iz publike sudjelovala je predstavnica udruge školskih knjižničara zatim Adriana Gri Štorga, voditeljica knjižnice Arheološkog muzeja Istre u Puli te Saša Macan.

Slijedi zvučni zapis s okrugloog stola, od početka do kraja – snimano direktno iz mix pulta.

 Korištene su fotografije iz arhiva Sajma knjiga.

Oznake: , , , , ,

RSS 2.0 | trackback