Bandscout #16: Raspravljanje o ukusima

Radio Rojc

Objavljeno 28.09.2020. pod Podcast

U najnovijem izdanju emisije Bandscout predstavili smo nove singlove sa regionalne muzičke scene. Takođe, u gostima nam je bio sociolog Krešimir Krolo, jedan od autora nedavno objavljene knjige Klasika, punk i cajke, koji je dao svoje viđenje glazbenog ukusa mladih.

Prokomentarisali smo ovogodišnje dobitnike Nagrade za muzičko delo od izuzetnog značaja koju dodeljuje Zadužbina Milana Mladenovića, beogradski indie pop bend Dram sa pesmom Daj mi sve. Istog dana, na Milanov rođendan, 21.9. promovisan je i album Angel’s Breath čiji su autori Milan Mladenović i Mitar Subotić Suba, a koji je posle 26 godina doživeo reizdanje za Croatia Records.

Predstavili smo novi singl Kapital Sare Renar, nastao u saradnji sa rap duom Playground Hustle, kao i prvi zvanični spot beogradskog kantautora Ivana Jegdića za pesmu Kaligula. Anja Papa iz synthwave dua Pocket Palma napravila je pesmu u okviru projekta Femme Nouvelle, koji za cilj ima promociju glazbenica. Beogradski bend Autopark prekinuo je dugogodišnju tradiciju objavljivanja samo jednog singla godišnje, poslednjeg dana u godini, pesmom Neko tebi drag. Neočekivanu promenu u stilu napravio je bend Vizelj u pesmi Ne vidim te od dima, kojom najavljuju novi album.

Na kraju emisije, slušali smo Umoran je ovaj dan benda Obojeni program, u znak sećanja na nedavno preminulog Edija Kelera.

Plejlista:

ŠIZA – Prsa će kosti čuvati
Angel’s Breath – Crv
Dram – Daj mi sve
Ivan Jegdić – Kaligula
Sara Renar ft Playground Hustle – Kapital
Pocket Palma – Femme Nouvelle
Autopark – Neko tebi drag
Vizelj – Mamuze
Vizelj – Ne vidim te od dima
Obojeni program – Umoran je ovaj dan

Oznake: , ,

RSS 2.0 | trackback