SOUL TING #25: Missy Elliott Tribute

Radio Rojc

Objavljeno 17.01.2019. pod Podcast

Soul Ting #25 posvećen je višestruko nagrađivanoj glazbenici, rapperici, producentici i tekstopiskinji Missy Misdemeanor Elliott. Soul Ting slavi najnoviju stepenicu u njezinoj karijeri, pimitku u Kuću slavnih tekstopisaca (Songwriters Hall of Fame) u klasi 2019. godine. Jedan od uvjeta da bi tekstopisac bio primljen u Kuću slavnih je kontunuirani rad pisanja tekstova, bilo za vlastito izvođenje ili za druge izvođače kroz razdoblje od dvadeset godina, a Missy obilježava već gotovo trideset godina rada i bivanja na Hip-Hop sceni kao jedna od njegovih glavnih akterica! Valja istaknuti da je Missy i prva ženska rapperica kojoj je pripala ta čast, te druga rapperica nakon Jay Z-a. Missy je u svojoj dugačkoj karijeri izdala 6 albuma platinaste naklade, a popis izvođača s kojima je surađivala podosta je dugačak i impresivan. Tako je između ostalog surađivala sa Aaliyah, Beyonce, Destiny’s Child, Mariah Carey, Mary J. Blige, Whitney Houston, grupama SWV, 702 i Jodeci, Tweet, Monica, Ginuwine, Magoo, Busta Rhymes, Eminem, Lil’ Kim, Mya itd. Njezin bliski suradnik i producent bio i ostao je legendarni Timbaland. Čestitamo Missy na ovom povijesnom postignuću!

SOUL TING emisija istražuje eklektični zvuk suvremene R&B glazbe te njegove kulturološke, društvene i političke utjecaje kroz desetljeća nakon što je nastao. Riječ je o afro-američkom glazbenom žanru koji svoje korijene vuče iz osamdesetih godina 20. stoljeća a koji je nastao kombiniranjem popa, rhythm & bluesa, soula, funka, hip-hopa, gospela i elektronske glazbe. Kroz različite emisije otkrivati ćemo bogatstvo ovog zvuka unutar popularne kulture, koji seže dalje i dublje od njegove puke umještenosti unutar MTV diskurza te također pokušati dati glas i prostor umjetnicima koji stvaraju na samim marginama nezavisne kulturne produkcije. Snažan podton emisije usmjeren je ka ženskim pitanjima i ženskom stvaralaštvu unutar ovog žanra.
Soul Ting R&B playliste kombinirati ćemo sa srodnim žanrovima poput hip-hopa, beatsa, future sounda, bass glazbe, soula, funka, jazza, indie te instrumentalnih komada visoke i nezavisne produkcije.

Soul Ting slušajte svakog utorka od 19 do 21 sat na Radio Rojcu.

Arhivu emisije poslušajte na mixcloud profilu Radio Rojca.

Autorica: Andrea Budić

Slušali smo:

  1. SWV – Can we ft. Missy Elliott
  2. Whitney Houston – In my business ft. Missy Elliott
  3. Sista -It’s Alright
  4. Missy Elliott – Hit’Em Wit Da Hee ft. Lil’ Kim
  5. Missy Elliott – The Rain (Supa Dupa Fly)
  6. Mariah Carey – Babydoll
  7. Destiny’s Child – Get on the bus
  8. Aaliyah – One in a Million
  9. Missy Elliott – Get Ur Freak On
  10. Missy Elliott – Hot Boyz

Oznake: , , ,

RSS 2.0 | trackback