ODRASTANJE BEZ MAPE – Večer studentskih filmova #3

Radio Rojc

Objavljeno 25.05.2022. pod Kultura, R.O.J.C.

Sinoć se, u utorak 24. svibnja, u Dnevnom boravku Rojca održala treća Večer studentskih filmova koju je Savez udruga Rojca organizirao u sklopu projekta “R.O.J.C.: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo”.

Volonteri koji u SUR-u djeluju u sklopu programa Europskih snaga solidarnosti kroz Večeri studentskih filmova održavaju filmske projekcije regionalnih studentskih filmova na temu odrastanja. Nastoje mladima pokazati što stvaraju i kako razmišljaju njihovi vršnjaci iz regije. Ovoga puta oni su stopirali do Motovuna, kampirali na Grčkim otocima, dijelili hotelsku sobu sa strancem, lutali po marginama grada ali i trpili nasilje na rasnoj osnovi. Ono što spaja ove priče jesu likovi koji odbijaju da društvene norme određuju kako ih drugi vide, koga vole i na kraju kako oni žive svoj život.

Projekcija je uključivala čak šest nagrađivanih kratkometražnih filmova, i to: “Jakna”, red. Aleksandra Nestorov, “Sami zajedno”, red. Aglaja Filipović, “Rebra”, red. Gvozden Ilić, “Skok sa maslačka”, red. Hana Piščević, “The voyage of life”, red. Vladislav Andrejević, “Šerbet”, red. Nikola Stojanović.

Nakon same projekcije održao se neformalni razgovor o pogledanim filmovima.

Vizual događanja djelo je Tamare Tasić.

Program Filmska večer u Dnevnom organizira se u sklopu projekta „R.O.J.C.: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo“ kojeg provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu s Gradom Pula i udrugama Čarobnjakov šešir, Merlin i Zelena Istra, , a sufinancirala ga je Europska Unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.996.438,63 kuna / 1.696.972,83 kuna sufinancirano je sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je sufinancirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena u objavi isključiva su odgovornost Saveza udruga Rojca i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

RSS 2.0 | trackback