R.O.J.C.: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo #22

Radio Rojc

Objavljeno 28.08.2021. pod R.O.J.C.

Emisija R.O.J.C. „Razvijamo – Omogućavamo – Jačamo – Cijenimo“ donosi pregled aktualnosti i zbivanja u Društvenom centru Rojc te razgovore sa ljudima i udrugama koje djeluju u njemu.

Jedan od gostiju 22. epizode emisije bio je pulski fotograf Dejan Štifanić povodom njegove nove izložbe naziva „Slide operator“. 

Glavni naglasak „Slide operatora“ je na tzv. „dijapozitiv filmu“ koji se u svijetu analogne fotografije smatra najkvalitetnijim materijalom za svjetlosni zapis. Sama ideja izložbe temelji se na reinterpretaciji postojećih slika te korištenjem različitih tehnika u procesu njihova nastajanja, a osim toga korišteni su i razni drugi materijali  koji su da stvar bude zanimljivija kupljeni na buvljaku ili pak putem oglasnika.

Osim umjetnosti, 22. epizoda emisije R.O.J.C. donosi dašak sporta te predstavlja priču o Jiu jitsu klubu Lotus Croatia koji već dugi niz godina ostvaruje vrijedne i značajne rezultate na raznim natjecanjima, a jedan od posljednjih zapaženih uspjeha ostvaren je na nedavnom državnom prvenstvu u Zadru kada je ekipa iz Lotusa zauzela treće mjesto u ukupnom poretku te se okitila sa 4 srebrne te dvije zlatne i dvije srebrne medalje. Povodom tog značajnog podviga, u studiju Radio Rojca gostovao je Aleksandar Matteoni, trener i jedan od osnivača Jiu jitsu kluba Lotus Croatia.

Uz ljude i udruge koji konstantno doprinose razvoju Rojca, svoj trag ostavili su i njegovi živopisni gosti. Jedan od njih, svakako je Slaven Škrobot, 34 – godišnji zagrebčanin koji je početkom rujna započeo sa svojim humanitarnim projektom „Slavenovih 1000 km u kolicima za osmijehe na licima”. 

U sklopu tog humanitarnog projekta, odlučio je posebno prilagođenim biciklom „pedalirati“ od Savudrije do Prevlake, a sve u cilju prikupljanja financijskih sredstava za kupnju četiri posebno prilagođena bicikla namijenjenim osobama koje se nalaze u sličnoj zdravstvenoj situaciji kao i on. Povodom svoje humanitarne rute, Slaven je posjetio i Društveni centar Rojc gdje je ispričao mnoštvo anegdota i doživljaja iz svojeg bogatog putničkog iskustva.

Osim hrabrog i odvažnog Slavena, Društveni centar Rojc nedavno su posjetili i dečki iz kastavskog „ča – metal“ benda Po metra crijeva povodom 15. izdanja Seasplash platforme pa je tako u emisiji R.O.J.C. vođen razgovor sa njihovim članom kojeg krasi pseudonim Armaegljon Espaljon. Po metra crijeva pulskoj su se publici predstavili šarenim repertoarom, sastavljenim od njihovih najranijih radova pa sve do pjesama noviejg datuma koje bi se trebale naći na njihovom nadolazećem albumu.

Pripremila i uredila: Gabrijela Galant Jelenić

Projekt ROJC: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu s Gradom Pula-Pola i udrugama Zelena Istra, Čarobnjakov šešir i Merlin, a sufinancirala ga je Europska Unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.996.438,63 kuna / 1.696.972,83 kuna sufinancirano je sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. 
Stajališta izražena u ovom materijalu isključiva su odgovornost Saveza udruga Rojca i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Sadržaj materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

RSS 2.0 | trackback