R.O.J.C.: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo #23

Radio Rojc

Objavljeno 04.09.2021. pod R.O.J.C.

23. epizoda emisije R.O.J.C. „Razvijamo – Omogućavamo – Jačamo – Cijenimo“ donosi nam red novih i inspirativnih pričaljudi koji stvaraju, kreiraju i djeluju unutar Društvenog centra Rojc.

Jedna od tih priča, veže se uz skateboarding koji je posljednjih godina u Puli doživio poprilični uzlet pa se tako u skate parku „Rojc“ mogu svakodnevno sresti razni entuzijasti i zaljubljenici u skateboard kulturu. Pulski skate park službeno je otvoren u ožujku 2016. godine. Od samog otvorenja Skateboard scena je u Puli „živnula“ te danas se Pulski skate park može pohvaliti s velikim brojem novih skatera.

Pozitivna priča koja se počela stvarati oko ovog skate parka dovela je i do održavanja 1. državnog skateboarding prvenstva, a povodom toga u studiju Radio Rojca gostovao je Nino Fanuko, jedan od glavnih organizatora ovog događaja te predsjednik Skateboard kluba Wanted.

Osim o skateboardingu, u 23. epizodi emisije R.O.J.C. govorilo se i o Svjetskom danu osoba sa cerebralnom paralizom koji nas svake godine iznova podsjeća o potrebi za većim pravima, pristupu i mogućnostima za osobe koje boluju od cerebralne paralize. 

Udruga cerebralne paralize Istarske županije ovaj je dan odlučila obilježiti na Solidarnoj ekološkoj tržnici u Šijani na kojoj su se prikupljala sredstva za terapijske pse čija bi prisutnost znatno olakšala razne aktivnosti štićenika udruge. O svemu tome, u emisiji R.O.J.C. govorila je Gordana Hosni – Hrvatin, predsjednica Udruge cerebralne istarske županije.Svjetski dan osoba sa cerebralnom paralizom vezan je uz još jednu temu u ovoj epizodi emisije, a tiče se problematike osiguranja pristupa osobama sa tjelesnim invaliditetom o čemu je govorila Zuzana Hoti – Radolović iz Društva osoba sa tjelesnim invaliditetom Istarske županije. Prostorne barijere, nedostatak prilaza ili pak problemi sa parkingom samo su neki od nedostataka koji ukazuju na nedovoljno razrađen sustav prilagodbe prema tjelesnim invalidima.

Pripremila i uredila: Gabrijela Galant Jelenić

Projekt ROJC: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu s Gradom Pula-Pola i udrugama Zelena Istra, Čarobnjakov šešir i Merlin, a sufinancirala ga je Europska Unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.996.438,63 kuna / 1.696.972,83 kuna sufinancirano je sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. 
Stajališta izražena u ovom materijalu isključiva su odgovornost Saveza udruga Rojca i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Sadržaj materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

RSS 2.0 | trackback