R.O.J.C.: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo #27

Radio Rojc

Objavljeno 02.10.2021. pod R.O.J.C.

Emisija R.O.J.C. „Razvijamo – Omogućavamo – Jačamo – Cijenimo“ donosi dozu aktualnosti i zbivanja iz Društvenog centra Rojc te pojedincima i udrugama koji svakodnevno doprinose njegovom rastu i razvoju.

U 27. epizodi emisije R.O.J.C predstavljen je Koturaljkaški klub Inline čiji se članovi često mogu sresti u skate parku „Rojc“. Koturaljkaški klub “Pula Inline” je osnovan kao sportski klub, te djeluje kao sportska Udruga koja se bazira na promicanju hokeja i koturaljkaštva u Republici Hrvatskoj, radu s mladim ljudima te njihovoj pripremi za natjecanja, promicanje tjelesne aktivnosti, promicanju i prevenciji zdravlja, te provođenju odgojnih mjera. Budući da je klub nedavno započeo sa upisom novih članova, u studiju Radio Rojca gostovali su njegovi članovi Željka Rabar i Andrej Barac.

Osim o koturaljkanju, u emisiji R.O.J.C. ponovno se govorilo o humanitarnom projektu hrabrog mladića Slavena Škrobota koji je posebno prilagođenim biciklom pedalirao od Savudrije do Prevlake u sklopu svojeg humanitarnog projekta „Slavenovih 1000 kilometara u kolicima za osmijehe na licima“. Nakon što je cijelu rutu uspješno odradio te nakon što su uspješno prijeđeni svi zamišljeni kilometri, Slaven Škrobot je sa slušateljima podijelio impresije i dogodovštine koje su ga pratile tokom ovog velikog putovanja.

Uz teme sporta i putovanja, gotovo je i prirodno razgovarati o odriživom razvoju, ekologiji i promicanju održivog načina življenja. Iz tog razloga u emisiji R.O.J.C. ova se tema redovno obrađuje, a u tome svakako važnu ulogu ima udruga Zelena Istra. Ovoga puta tema razgovora bila je otpad te veliki broj dobrih i praktičnih primjera vezanih za pravilno selektiranje i odvajanje otpada o čemu je sve detaljno ispričala Nina Brnić te na taj način sve slušatelje radija ponovno uputila na koje načine i sami mogu činiti pozitivne promjene u lokalnoj zajednici, a samim time i u društvu uopće. 

Pripremila i uredila: Gabrijela Galant Jelenić

Projekt ROJC: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu s Gradom Pula-Pola i udrugama Zelena Istra, Čarobnjakov šešir i Merlin, a sufinancirala ga je Europska Unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.996.438,63 kuna / 1.696.972,83 kuna sufinancirano je sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. 
Stajališta izražena u ovom materijalu isključiva su odgovornost Saveza udruga Rojca i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Sadržaj materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

RSS 2.0 | trackback