R.O.J.C.: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo #28

Radio Rojc

Objavljeno 09.10.2021. pod R.O.J.C.

Emisija „R.O.J.C – Razvijamo – Omogućavamo – Jačamo – Cijenimo“ donosi dozu aktualnosti i zbivanja u zgradi Društvenog centra Rojc kroz razgovore sa ljudima i udrugama koje djeluju u njemu.

U 28. epizodi emisije R.O.J.C. gost je bio kontrabasist Sandro Peročević koji je u suradnji s maestrom Brankom Okmacom objavio novi i sasvim poseban glazbeni uradak pod nazivom „SECOLO XXI“. 

Album je podijeljen na tri skladbe za kontrabas i durge instrumente, od kojih se svaka dijeli na pojedinačne glazbene sekvence, a čitav materijal sniman je u tri glazbena studija. Skladbe je maestro Branko Okmaca napisao upravo za Peročevića.

Osim Peročevića i Okmace, svoj obol albumu „SECOLO XXI“ dali su cijenjeni pulski glazbenici, klarinetist David Kumpare, pijanisti Sandro Vešligaj i Vladimir Mlinarić, flautistica Samanta Stell te snimatelji albuma Marijan Jelenić, Mauro Giorgi i Roberto Mihovilović.

Uz glazbu, u 28. epizodi emisije govorilo se i o 43. mediteranskom kiparskom simpoziju koji se tradicionalno održao u Parku skulptura Dubrova u Labinu. Glavni naglasak simpozija bio je na suvremenoj interpretaciji opusa autora u kamenu i kombiniranje materijala uz dominantni istarski kamen te metal i drvo. Čitav događaj trajao je tri tjedna, a uz Sinišu Majkusa i Mirka Zrinšćaka, jedan od glavnih aktera bio je i pulski umjetnik Eros Čakić koji je u studiju Radio Rojca podijelio impresije povodom ove značajne umjetničke manifestacije.

Gosti emisije R.O.J.C. također su bili Jelena Herceg i Dubravko Kolec iz karate kluba Centar borilačkih sportova koji već tri desetljeća ostvaruje uspješne sportske rezultate na brojnim manjim i većim natjecanjima. Uz samu povijest i razvoj kluba, ekipa iz Centra borilačkih sportova najavila je upise te pozvala sve zainteresirane da se pridruže daljnjem razvoju ove uspješne sportske priče.

Pripremila i uredila: Gabrijela Galant Jelenić

Projekt ROJC: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu s Gradom Pula-Pola i udrugama Zelena Istra, Čarobnjakov šešir i Merlin, a sufinancirala ga je Europska Unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.996.438,63 kuna / 1.696.972,83 kuna sufinancirano je sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. 
Stajališta izražena u ovom materijalu isključiva su odgovornost Saveza udruga Rojca i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Sadržaj materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

RSS 2.0 | trackback