R.O.J.C.: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo #35

Radio Rojc

Objavljeno 27.11.2021. pod R.O.J.C.

Emisija R.O.J.C „Razvijamo – Omogućavamo – Jačamo – Cijenimo“ donosi pregled aktualnosti i zbivanja u  Društvenom centru Rojc te razgovore s ljudima i udrugama koje djeluju u njemu, a o temama važnim za rad i razvoj civilnog društva. U 35. emisiji, o recentnim aktivnostima govorili su predstavnici Planinarskog društva Glas Istre i Planinarskog društva Elektroistra, kao i član mladog benda Rubrik Zvonimir Višić.

Glazba i položaj mladih kreativaca pronašli su prostor za vlastito kreativno stvaralaštvo upravo u Društvenom centru Rojc. Među njima su i muzičari iz sastava Rubrik, koji su u kolovozu 2021. objavili svoj debitantski album naziva Habbits.

Bend Rubrik čini dvojica mladih pulskih gimnazijalaca, Luka Jukopila  i Zvonimir Višić, a njihov zvuk inspiriran britanskim indie rockom s početka 2000-ih osvojio je i kritičare s nekih renomiranih glazbenih portala poput Ravno do dna, Muzika.hr itd. Na impresije izazvane dobrom kritičkom reputacijom, kreativnom procesu nastanka pjesama, videospotovima te nekim novim planovima grupe govorio je Zvonimir Višić.

Uz glazbu, u emisiji se govorilo i o zdravom načinu življenja, boravku u prirodi i planinarenju. Tim povodom u eteru Radio Rojca gostovao je Vilim Boljunčić, predstavnik Planinarskog društva Glas Istre, koji se osvrnuo na recentne aktivnosti u društvu. Među njima se posebno izdvajaju nova planinarska školica koja počinje sa radom u ožujku 2022. te ponovno pokretanje časopisa Perun, čije je posljednje izdanje objavljeno prije otprilike tri desetljeća. Časopis Perun u svojem obnovljenom izdanju obradio je brojne teme vezane uz planinarstvo i zdrav način življenja, a njegovu dodatnu posebnost čini to što su tekstove isključivo pisali sami članovi društva.

U kontekstu planinarenja, nove aktivnosti priprema i Planinarsko društvo Elektroistra, a njihov predstavnik Dragan Drobnjak predočio je predstojeće planove društva te se osvrnuo na aktivnosti iz 2021, kada je društvo proslavilo svoj 15. rođendan.

Pripremila i uredila: Gabrijela Galant Jelenić

Projekt ROJC: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu s Gradom Pula-Pola i udrugama Zelena Istra, Čarobnjakov šešir i Merlin, a sufinancirala ga je Europska Unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.996.438,63 kuna / 1.696.972,83 kuna sufinancirano je sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. 
Stajališta izražena u ovom materijalu isključiva su odgovornost Saveza udruga Rojca i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Sadržaj materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

RSS 2.0 | trackback