R.O.J.C.: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo #39

Radio Rojc

Objavljeno 08.01.2022. pod R.O.J.C.

Emisija R.O.J.C „Razvijamo – Omogućavamo – Jačamo – Cijenimo“ donosi vam pregled aktualnosti i zbivanja u  Društvenom centru Rojc te razgovore s ljudima i udrugama koje djeluju u njemu, a o temama važnim za rad i razvoj civilnog društva. U 39. epizodi emisije, predstavljeni su projekti zagrebačkog umjetnika Tina Dožića, recentne izložbe i umjetničke radionice za zajednicu, a bilo je riječi i o sportu.

Audiovizualni projekt “Dromomania adriatica” zagrebačkog umjetnika Tina Dožić nedavno se održao u prostoru udruge Metamedij. Prema riječima autora: „Ovaj projekt upogonjuje dromomaniju kao istraživačku metodu s ciljem okretanja od homogenizirajućih formi reprezentacije okoliša, bilo onih turističkih bilo onih u geoinformacijskim sustavima.“ Uz „Dromomaniu Adriaticu“, Dožić je pulskoj publici predstavio i video rad “Lutalaštvo”, nastao kao jedna postaja u spomenutom širem istraživačkom procesu.

Od događaja koji su se u posljednje vrijeme dešavali u Društvenom centru Rojc, istaknuo se “Art za zajednicu 2021”, nastao u partnerstvu umjetničke inicijative Šareni artikl i Tapetari i udrugom KA-MATRIX iz Karlovca. Događaj se održao u Dnevnom boravku Rojca, a u okviru njega organizirana je i radionica ulične umjetnosti te izrade Paste-up i DIY sticker tehnike. Radionicu su vodili Matea Boban, Bojan Asasovski, Denis Mikšić i Damjan Miličić, koji je predstavio program u eteru Radio Rojca. Uz samu radionicu, održala se i izložba “Složna bića” članice kolektiva Nastje Kljaić, ali i drugih radova polaznika radionica održanih u Sisku, Karlovcu i Zagrebu.Osim o umjetnosti, u 39. epizodi emisije R.O.J.C. govorilo se i o sportu, točnije o stolnom tenisu, koji je predstavio Kristijan Cinkopan, predsjednik i jedan od osnivača Stolnoteniskog kluba Arena Ferro Pula. On se osvrnuo na nedavne aktivnosti kluba, rad u pandemiji, a govorio je i o trenutnoj sportskoj situaciji u gradu, ne samo po pitanju stolnog tenisa već i drugih sportova.

Pripremila i uredila: Gabrijela Galant Jelenić

Projekt ROJC: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu s Gradom Pula-Pola i udrugama Zelena Istra, Čarobnjakov šešir i Merlin, a sufinancirala ga je Europska Unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.996.438,63 kuna / 1.696.972,83kuna sufinancirano je sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. 
Stajališta izražena u ovom materijalu isključiva su odgovornost Saveza udruga Rojca i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Sadržaj materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

RSS 2.0 | trackback