R.O.J.C.: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo #42

Radio Rojc

Objavljeno 29.01.2022. pod R.O.J.C.

Emisija R.O.J.C „Razvijamo – Omogućavamo – Jačamo – Cijenimo“ donosi vam pregled aktualnosti i zbivanja u  Društvenom centru Rojc te razgovore s ljudima i udrugama koje djeluju u njemu, a o temama važnim za rad i razvoj civilnog društva. Nova, 42. epizoda emisije bila je u znaku triju radionica koje su se nedavno održavale u Rojcu, a to su su radionice „Foto akademija Makina“, Edusplash radionica produkcije zvuka te jednodnevna radionica Kazališta Dr. Inat.

“Foto akademija Makina” naziv je radionice fotografije pod vodstvom poznatog pulskog fotografa Hassana Abdelghanija, na kojoj su polaznici mogli naučiti sve o povijesti fotografije, upotrebi svjetla, svjetlomjeru, fotografskoj kompoziciji, načinu i radu sa analognim fotografskim aparatom, snimanju sa digitalnim aparatom, fotografiranju na terenu, radu u mračnoj komori itd.

Uz Hassana kao glavnog voditelja, sudjelovali su i iskusni asistenti poput Dejana Štifanića, Giordana Chelića, Marka Hajdarovića i drugih, a uz njih sudjelovali su i gostujući predavači Igor Zirojević, Đani Celija, Sašo Podgoršek i Matteo Cardin. Radionicu je u eteru Radio Rojca predstavio njen voditelj Hassan Abdelghani.

O produkciji zvuka govorio je Robi Martinović (DrObi), priznati hrvatski producent te tonac brojnim poznatim imenima iz regije kao što su Edo Maajka, Chui, Stillness, Bamwise. Martinović je u razgovoru predstavio radionicu “AV Studio Kotač meets DrObi”, na kojoj su se zainteresirani polaznici mogli upoznati sa brojnim detaljima vezanim uz teorijsku i praktičnu primjenu produkcije zvuka te kako napraviti live snimku s bendom. 

U kontekstu radionica, aktivno je bilo i kazalište neverbalnog teatra „Dr. Inat“ koje je u sklopu projekta „R.O.J.C. – Razvijamo – Omogućavamo – Jačamo – Cijenimo“ organiziralo jednodnevnu radionicu za građane. Radionicu je najavila Sabina Aličić Butković, predstavivši je kao „dan kazališta u malom“ na kojem su se učile osnove scenskog pokreta, glumačke vježbe, način osmišljavanja performansa bez prethodnog scenarija te u konačnici i prezentacija naučenih vještina.

Pripremila i uredila: Gabrijela Galant Jelenić

Projekt ROJC: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu s Gradom Pula-Pola i udrugama Zelena Istra, Čarobnjakov šešir i Merlin, a sufinancirala ga je Europska Unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.996.438,63 kuna / 1.696.972,83kuna sufinancirano je sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. 
Stajališta izražena u ovom materijalu isključiva su odgovornost Saveza udruga Rojca i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Sadržaj materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

RSS 2.0 | trackback