RR info

Radio Rojc – Radio Laboratorij – radio.rojc.eu

Ovo je koncept community radija i propitivanje njegove potrebe u društvu danas. Definirati će ga oni koji ga žele slušati, ako budu htjeli.

Razlog postojanja ovakvog radija, radija Rojc, radija u zajednici i ono što bi takav radio trebao ponuditi, prema riječima jednog člana zajednice jest: “alternativa u glazbenom, političkom, antropološkom i svakodnevnom smislu.”

Radionice koje su o radiju potekle iz Društvenog centra Rojc započete su istraživanjem modela gdje se u kontaktu s javnošću na otvorenim tribinama traži koncepcija i vrsta programa koji bi jednog dana takav radio mogao ponuditi.

Radio u zajednici i za zajednicu dio je projekta kojim se informira javnost i okupljaju suradnici koji će kreirati takav radio. Zamišljen je kao internet portal kroz koji bi se plasirao i radijski sadržaj. Cilj projekta je podizanje svijesti građana o mogućnostima utjecaja građana na lokalnu zajednicu u medijskom prostoru.

Aktivnosti se odvijaju kroz pripremu studija, tribina, okruglih stolova, prezentacija, uključivanja drugih organizacija civilnog društva i osposobljavanja njihovih članova, kreiranja uređivačke politike i stvaranja programa. U zagovaračkom procesu koji financijski podržava Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva udruga Merlin organizira ciklus radionica i predavanja o radu na community radiju.

Projekt Laboratorija komunalnog radija Rojc dio je Otvorene platforme Rojc. Nositelj projekta je Udruga za promicanje kreativnosti Merlin.

Partner je Savez Udruga Rojca kroz projekt otvorene platforme. Financijski podržava Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.