Nagrađene pulske škole za devet tona prikupljenog papira

Mario Benčić

Objavljeno 25.01.2018. pod Zajednica
reciklirajmo zajedno

Republika Hrvatska obvezala se da će do 2023. godine odvajati polovicu sveukupno prikupljenog otpada i smanjiti odlaganje biorazgradivog otpada za 40%. Za održivost tih projekcija svakako je važno obrazovati mlađe generacije koje će takvo ponašanje usvojiti i tako možda smanjiti neodrživo sadašnje stanje u nekontroliranom odlaganju otpada koje generira velike količine smeća za koje već nema ni mjesta.

S projektom Reciklirajmo u školi Zelena Istra uzela si je zadaću poticati i educirati osnovnoškolske učenike u Puli na selektivno odvajanje otpada koji će se kasnije reciklirati. Tako se već šest godina organizira natjecanje u prikupljanju papira, a tijekom protekle školske godine u natjecanje se uključilo devet pulskih osnovnih škola: Stoja, Veruda Centar, Kaštanjer, Vidikovac, Veli Vrh, Tone Peruško, Monte Zaro i Giussepine Martinuzi, te Dječji dom “Ruža Petrović”.
uciteljica-reciklirajmo

Svečano su podijelene nagrade 24. siječnja u školi Centar čiji su učenici pobijedili u ovom takmičenju pa su za nagradu školi priskrbili projektor, a kompjutorom su nagrađeni učenici škola Kaštanjer i Tone Peruško. Svi ostali uključeni u takmičenju nagrađeni su sportskim kompletima s četiri lopte, vijačama i setom za badminton.
burba-reciklirajmo

 

Oznake: ,

RSS 2.0 | trackback