Rojc magazin – Armazonex

Radio Rojc

Objavljeno 22.04.2024. pod Gradimo Rojc, iz Rojca, Kultura, Podcast

U programu Radio Rojca i ove ste subote mogli pratiti ROJC MAGAZIN, u kojem je gostovao osnivač i voditelj udruge Armazonex, Marko Grbac. Jedan od veterana Rojca, s bendom Dark Busters ovdje je prisutan od 1997. godine, dok udruga još nije bilo.

Za ROJC MAGAZIN prisjetio se kako su izgledali počeci u najvećoj zgradi u Puli – “Došli smo kao glazbena sekcija Dr. Inata. Radili smo zajedno predstavu “Ne gledaj me očima budale” i mi smo zapravo vježbali s njima, izvodili predstavu s njima kao bend, glazbu uživo. Tako smo i došli u Rojc, Dr. Inat je došao među prvima, i mi s njima. U tom trenutku nismo imali drugu prostoriju gdje bi mogli vježbati, pa smo jednostavno uzeli jednu koja je bila slobodna. A bilo je jako puno prostora tada, na početku, jednostavno se to zakotrljalo – i ostali smo tu.”

Uz razgovor s Markom, pripremili smo i mnoštvo glazbe bendova iz Rojca, pa ste mogli čuti Zbor Zaro, Dinu Popovića & Kotač, Pozitivno Crnilo, Dark Busters, FOB, Kud Idijote, Pasmaters i Raein.

Slušali smo i Oziric Tentacles, povodom njihovog predstojećeg nastupa u klubu Kotač, 23. travnja. Kalendar događanja u DC Rojc možete pogledati ovdje.

Cijelu emisiju poslušajte u nastavku.

Emisiju uredili i vodili: Dejan Štifanić i Boris Bjelica

Tekst i foto: Edita Bojanac Delcaro

Oznake: , ,

RSS 2.0 | trackback