R.O.J.C.: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo #30

Radio Rojc

Objavljeno 23.10.2021. pod R.O.J.C.

Emisija R.O.J.C. „Razvijamo – Omogućavamo – Jačamo – Cijenimo“ donosi pregled aktualnosti i zbivanja ljudi i udruga koji djeluju unutar Društvenog centra Rojc te na takav način doprinosu rastu zajednice i civilnog društva.

30. epizoda emisije predstavila je novi cirkuski kolektiv pod nazivom NIT (Naši inspirativni trenutci) koji je nastao kao svojevrsni „ogranak“ udruge UNITY TWG, a njihov rad manifestira se kroz suvremenu cirkusku i akrobatsku umjetnost. Iako je kolektiv krenuo sa radom relativno nedavno te predstavljaju novo ime na nezavisnoj kulturnoj „sceni“, njihov rad počela je prepoznavati publika kroz razne predstave koje proizvode u vlastitoj produkciji kao što su „Isk(r)asapit“, „Budi i ti cirkus“ ili pak humanitarni cabaret show namijenjen udruzi za zaštitu životinja Anima dvor. Tim povodom, u studiju Radio Rojca gostovala je članica Cirkusa NIT, Lucija Opačak koja je uz spomenute aktivnosti, najavila i neke sasvim nove te pozvala sve zainteresirane da se priključe njihovom kolektivu.

Malo drugačiju priču iz područja kulture predstavila je udruga Art Studio sa svojim novim projektom „Kuluring – kulturom do socijalne uključivosti“ kojem je glavni cilj omogućiti dostupnost kulturnih sadržaja osobama sa tjelesnim invaliditetom. 

Projekt je krenuo u realizaciju početkom rujna, a održava se na području Pule, Medulina, Pomera, Vrsara, Labina, Pazina, Draguća i Roča. Kroz projekt „Kulturing“ uči se o povijesnim i kulturnim znamenitostima Istre na lokacijama kao što su pulski Kaštel, Kuća fresaka u Draguću, Park skulptura Dubrova u Labinu itd., a o svemu tome u emisiji je govorio Igor Fabris iz udruge Art studio.

Gost u 30. epizode emisije R.O.J.C. bio je i Dražen Frua, osnivač šibenskog glazbenog kolektiva Čudna muzika. Kroz razgovor sa Fruom dotaknute su teme njegovih glazbenih početaka, nastanka kolektiva Čudna muzika, a bilo je i riječi o aktualnom stanju na domaćoj i regionalnoj glazbenoj sceni.

U razgovoru Frua se osvrnuo na svoje glazbene početke nastanak kolektiva  Čudne muzika, a bilo je i riječi o stanju na aktualnoj domaćoj i regionalnoj glazbenoj sceni.

Pripremila i uredila: Gabrijela Galant Jelenić

Projekt ROJC: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu s Gradom Pula-Pola i udrugama Zelena Istra, Čarobnjakov šešir i Merlin, a sufinancirala ga je Europska Unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.996.438,63 kuna / 1.696.972,83 kuna sufinancirano je sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. 
Stajališta izražena u ovom materijalu isključiva su odgovornost Saveza udruga Rojca i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Sadržaj materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

RSS 2.0 | trackback