R.O.J.C.: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo #31

Radio Rojc

Objavljeno 30.10.2021. pod R.O.J.C.

Emisija R.O.J.C „Razvijamo – Omogućavamo – Jačamo – Cijenimo“ donosi vam pregled aktualnosti i zbivanja vezanih uz Društveni centar Rojc te ljude koji djeluju u njemu te razne teme vezane uz rad i razvoj civilnog društva i zajednice.

31. epizoda emisije R.O.J.C. započinje pričom otvorenju radione Re – Geppetto koja je nedavno u unutarnjem dvorištu Rojca krenula sa svojim radom, a sama svrha radione je pružiti zainteresiranim građanima prostor, alate i savjete potrebne za razne sitne popravke poput malih kućanskih uređaja, namještaja, odjeće ili pak igračaka.

Osim toga, za 2021./2022. godinu predviđen je i veliki broj raznih besplatnih radionica koje bi sezale od izrade namještaja, kompostiranja, prirodne kozmetike, redizajna tekstila itd., a uz to zamišljene su i javne akcije na kojima bi se izrađivale modularne klupe, koševi za otpad i dr. Kako je krenula ideja oko ove hvalevrijedne inicijative te koliko je korisno postojanje takve jedne radione ispričali su nam Dušica Radojčić iz udruge Zelena Istra te voditelj radione Re-Geppetto Marko Grbac Knapić.

Druga tema 31. epizode emisije R.O.J.C u fokus stavlja glazbu te albume raznih priznatih izvođača koji su snimani upravo u zgradi Društvenog centra Rojc. Mnogi od tih albuma ostvarili su kultni status u kontekstu alternativne i urbane glazbene scene na ovim prostorima, a Goribor, Repetitor, One Piece Puzzle ili pak Darko Rundek samo su neka od imena koji su svoje glazbene uratke snimili upravo u Rojcu. Iza svih tih materijala stoji priznati pulski producent Edi Cukerić, dobitnik pet Porina (Hommage Sergio Endrigo 1947 – Razni izvođači, Gustafi – Rock album, Hladno Pivo – Alternativni album, Nola – Pjesma godine/Iznad oblaka, Darko Rundek Cargo Trio – Alternativni album) i Crnog Mačka za glazbenog producenta godine (Bambi Molesters), koji je svim slušateljima Radio Rojca ispričao brojne pozadinske priče i anegdote vezane uz njihov nastanak i stvaranje. 

Pripremila i uredila: Gabrijela Galant Jelenić

Projekt ROJC: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu s Gradom Pula-Pola i udrugama Zelena Istra, Čarobnjakov šešir i Merlin, a sufinancirala ga je Europska Unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.996.438,63 kuna / 1.696.972,83 kuna sufinancirano je sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. 
Stajališta izražena u ovom materijalu isključiva su odgovornost Saveza udruga Rojca i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Sadržaj materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

RSS 2.0 | trackback