R.O.J.C.: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo #37

Radio Rojc

Objavljeno 11.12.2021. pod R.O.J.C.

Emisija R.O.J.C „Razvijamo – Omogućavamo – Jačamo – Cijenimo“ donosi vam pregled aktualnosti i zbivanja u  Društvenom centru Rojc te razgovore s ljudima i udrugama koje djeluju u njemu, a o temama važnim za rad i razvoj civilnog društva. Novo, 37. izdanje emisije, donosi priču o pomorskoj avanturi zvanoj Goli te voli, ali i o novom mladom bendu Rifft.

Iza ideje Goli te voli stoje dobro znani Rojčani Luka Burba, Omar Ivančić, Mileta Cvijanović i Davor Uljanić u suradnji sa PIJK Hijena. Nakon prošlogodišnje humanitarne avanture zvane Punim jedrima do Palagruže, ovoga puta njihova točka odredišta bio je Goli Otok, gdje su u svom, kako kažu „ekološko-preodgojnom-jedriličarskom“ maniru, krenuli s novim i edukativnim ciljem. Kroz četverodnevno putovanje pratile su ih i jedrilice „Elba“, „Linđo“ i „Grey Pearl“, a uz sve to momci su sa sobom ponijeli i dva bora koje su zasadili na Golom Otoku.

Spomenuta avantura najavljena je pjesmom i videospotom u izvedbi Klape „Goli“, koja je u veselom i mediteranskom štihu prenijela duh njihovih uzbudljivih morskih putovanja.

Uz pomorstvo, govorilo se i o glazbi, pa je tako predstavljen novi mladi pulski bend Rifft, četveročlani sastav kojeg čine Andrija Bošnjaković, Egon Stančir, Josip Plejić i Serghei Rosca. Temelj njihovog kreativnog izražavanja bazira se na progresivnom metalu uz razne srodne glazbene pravce, a nedavno su se publici predstavili svojim debitantskim singlom „Boneforged“, koji u fokus stavlja čovjekovu borbu protiv svih nedaća na koje nailazi na životnom putu. 

Osim o novom singlu i budućim planovima Riffta, razgovaralo se i o njihovim šarenim glazbenim aspiracijama, a potegnula se i tema glazbenih potreba i navika novih mladih generacija.  Dečki iz Riffta najavili su i neke nove suradnje koje bi, prema njihovim riječima, trebale uvesti pozitivne promjene na lokalnoj glazbenoj sceni.

Pripremila i uredila: Gabrijela Galant Jelenić

Projekt ROJC: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu s Gradom Pula-Pola i udrugama Zelena Istra, Čarobnjakov šešir i Merlin, a sufinancirala ga je Europska Unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.996.438,63 kuna / 1.696.972,83kuna sufinancirano je sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. 
Stajališta izražena u ovom materijalu isključiva su odgovornost Saveza udruga Rojca i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Sadržaj materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

RSS 2.0 | trackback